Magyar ötlet hozhatja össze a hobbi focistákat világszerte

forrás: Prím Online, 2016. május 23. 12:35

Budapest adott otthont a nemzetközi KickApp Cup kezdeményezés közép-európai állomásának, amely során az Oltalom Sportegyesület pártfogoltjai és az SAP szoftvercég önkéntesei közösen fejlesztettek mobilalkalmazásokat. A három napos rendezvényen a hátrányos helyzetű fiatalok továbbá megismerkedhettek az információs technológia világával.

A KickApp Cup eseménnyel az Oltalom Sportegyesület és az SAP célja, hogy a labdarúgás közösségteremtő, csapatépítő jellegén és a szoftverfejlesztésben rejlő lehetőségeken keresztül segítse a társadalom perifériájára szorult embereket. A rendezvény egyedülállóan ötvözi az információs technológia és a sport nyújtotta előnyöket és csapatmunkára ösztönzi a résztvevőket, akik megtapasztalják az alkotás, az értékteremtés élményét. 

 

A fiatalok az SAP munkatársaival közös focimeccsen, csoportos foglalkozásokon, ötleteléseken és készségfejlesztő előadásokon vehettek részt. Oláh Gergő, énekes egy musical próbája közben szakított időt, hogy saját példáján keresztül előadásával motiválja és bátorítsa a jelenlévőket.

 

 

A nyertes ötlet

Az eseménysorozat záró napján az elkészült okostelefon alkalmazásokat az Oltalom Sportegyesület és az SAP képviselői zsűrizték, akik végül a bemutatott öt applikáció közül a GoalR meccsszervező program készítőinek ítélték oda az első díjat. Ez az alkalmazás az SAP HANA felhő platformjára építve lehetővé teszi, hogy a hobbi sportolók okostelefonon keresztül szervezzenek mérkőzéseket, edzéseket és kupákat. A játékosok értékelhetik egymás teljesítményét, sportszerűségét, és egy algoritmus ezek alapján hasonló képességű csapatokat állít össze, hogy a küzdelem kiegyenlített legyen. 

 

A fejlesztőcsapat nyereménye, hogy júniusban ellátogathat a németországi Walldorfba, a szoftvercég központjába, majd utána Lyonba, hogy a programsorozat egyes állomásainak brazil, indiai, izraeli és amerikai győzteseivel találkozhasson. A nyertes alkalmazást az SAP később elérhetővé teszi, így azt bárki letöltheti okostelefonjára.

Zajkó Roland az Oltalom Sportegyesület nevében elmondta: „A KickApp Cup során a korábban hajléktalan vagy drogproblémákkal küzdő fiatalok is megtapasztalhatták a munka és a sport közösségformáló erejét, amely segítheti társadalmi integrációjukat.” 

 

„Reméljük, e programmal több fiatal számára sikerült vonzóbbá tenni az informatikában rejlő lehetőségeket, akár a későbbi karrierválasztás szempontjából is”- húzta alá Markus Hilken, az SAP fejlesztőközpontjának vezetője.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50