Bemutatkozott Samsung Galaxy Note család legújabb tagja

Juhász Tomi, 2016. augusztus 3. 10:13

A Samsung az augusztus 2-i sajtóeseményén leplezte le a Note széria legfrissebb modeljét, a Note 7-et.  Az eseményen mi is ott voltunk, így testközelből is láthatttuk, mit alkotott a dél-koreai gyártó.

A hazai sajtó képviselői is jelen lehettek a Samsung Unpacked eseményén, ahol a note család legújabb tagjáról hullt le a lepel. A bemutatót a New York-i bemutató eseménnyel egy időpontba szervezte a magyarországi képviselet, így az A38 hajón az élő streamet végigkövetve ismerkedhettünk meg a készülék újdonságaival.

 
Az, hogy külsőre a Samsung Galaxy Note 7 ismerősnek tűnik, egyáltalán nem csoda. A dizájnelemek egészen az S6-ig nyúlnak vissza, de a Note 7 főleg az S7 és az S7 Edge-ből merít ihletet. A Note szériában újdonságként először víz- és porállóságot kapunk (IP68 minősítés), mely ebben az esetben a család védjegyéül szolgáló S-Pen-re és vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy akár már víz alatt is jegyzetelhetünk, habár nem tudni, hogy erre szükség lehet-e egyáltalán. 
 
Az előlapot az 5,7 hüvelykes Quad HD felbontású Super AMOLED kijelző uralja a telefon két oldalán lefelé ívelve. A hátlap széleinek ívével együtt a telefon kellemesen elfér a kézben, nagy méreteire ellenére sokkal kényelmesebben használható, mint az elődje, a Note 5.
 
Habár tesztképeket nem készítettünk, a telefonban lévő kamerák megegyeznek az S7-ben lévőekkel, tehát hozza a szenzortól elvárt minőséget. Nehéz lesz a sokak által 2016 legjobb mobil fényképező szenzorát a trónról letaszítani. A teljesség kedvéért áljanak itt az adatok is: 12/5 MP-es érzékelők f/1.7 apertúrával.
 
Az akkumulátor méretét 3500 mAh-ra növelték, ami kell is a Snapdragon 820-szal és a 4 GB RAM-mal szerelt készülék használatához. Extra szolgáltatásként a Smart Pen fordítói funkcióját emelték ki, ahol elég csak a kijelölt szöveg felett tartani és a szoftver lefordítja azt. A másik nagy újdonság a készülékben az Írisz szkenner, amit a szoftverben több helyen is hasznosítanak, felhasználó azonosításra, fizetésre, fájlok és appok titkosítására.
 
 
A magyarországi piacra kerülés kicsit későbbre tolódik, mint a hivatalos amerikai. A készülék Android 6.0.1- gyel szeptember 2-án kerül a boltok polcaira, 289 990 forintos áron. Előrendeléseket augusztus 16-tól 30-ig fogadnak, viszont aki előrendeli a készüléket, egy ajándék VR headsetet kap, valamint 3 nappal a hivatalos megjelenés előtt átveheti a készüléket.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50