Online taxiórát és még több bankkártyás fizetést javasol a piacvezető pénztárgép-forgalmazó

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 15. 15:33

Bemutatta az első hazai hordozható online pénztárgépet a Micra-Metripond Kft. a cég 25 éves születésnapja alkalmából rendezett siófoki konferencián.  

A piacvezető pénztárgép-forgalmazónál fejlesztés alatt áll az online taxióra is, amely egy pénztárgép és taxaméter kombinációja, és az év végén kezdik meg a tesztelését.  Novák Zoltán ügyvezető a konferencián azt javasolta, a gazdaság további kifehérítése érdekében a kormány fokozatosan tegye kötelezővé a készpénzmentes fizetés lehetőségét a kereskedelemben és a szolgáltatásokban.  Az online pénztárgéprendszer adatai alapján a NAV fél év alatt 730 millió forint büntetést szabott ki a trükköző vállalkozókra.  

 

Az ügyvezető arról beszélt, hogy a feketegazdaság elleni fellépéshez nem csak elszántság, hanem innovációk is kellenek.  Novák Zoltán azt mondta, ezért is kezdték keresni az együttműködést az év elején a Vodafone Magyarországgal, amely a közelmúltban kifejlesztett egy bankkártyás fizetést lehetővé tevő alkalmazást. „Ezt a terméket, a ReadyPay-t nemsokára a Micra-Metripond is forgalmazza, így egyszerre ajánlhatunk olyan kényelmi, ügyfélbarát megoldást a vevőinknek, ami a XXI. században minden magyarországi üzletben elvárható, másrészt, ne felejtsük, hogy a bankkártya a legtisztább fizetési eszköz.  Ezért is javasoljuk azt a kormánynak, hogy fokozatosan tegye kötelezővé a bankkártyás fizetés lehetőségét a hazai üzletekben. Először az újonnan forgalomba helyezett pénztárgépek mellé lenne kötelező egy terminált vagy egy mobilapplikációs megoldást biztosítania a kereskedőnek vagy szolgáltatónak” – mondta Novák Zoltán.  

 

 

A ReadyPay fizetési megoldást a Vodafone és az OTP Bank közösen fejlesztette ki.  A Vodafone Magyarország vállalati értékesítési igazgatója azt mondta, hogy a ReadyPay egy olyan mobil bankkártya-elfogadó megoldás, amely lehetővé teszi bankkártyás fizetéseket egy okostelefon vagy egy tablet, és a mobilbankkártya-olvasó terminál segítségével.  A kifejlesztésével a hagyományos, banki terminálok alternatíváját akarták létrehozni.  Az eszköz akár egy zsebben is elfér, ezért szinte bárhol használható.  „A ReadyPay elsődlegesen azoknak az üzleteknek és szolgáltatóknak jelent segítséget, amelyek mozgásban vannak, és/vagy akiknek a havi kártyás forgalmuk kisebb, mint amit a terminálszolgáltatók elvárnak.  A ReadyPay eszköz és a mobiltelefonos alkalmazás mindössze néhány ezer forintba kerül, szemben a hagyományos terminál akár több százezer forintos bekerülési költségével, és tökéletesen alkalmas a kártyás fizetési tranzakciók lebonyolítására és nyomon követésére.” – mondta Pete Gábor.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Ellenőrzési Főosztályának osztályvezetője azt mondta, hogy az Európai Bizottság szeptemberi tanulmánya szerint a magyarországi becsült ÁFA adórés mértéke 2013 óta több mint 4 százalékponttal (22%-ról 18%-ra) csökkent. „Ez azt jelenti, hogy ha 100%-nak vesszük az összes befizetendő ÁFÁ-t, 2013-ban ennek csak 78%-a folyt be a magyar költségvetésbe, de a gazdaság kifehérítését szolgáló intézkedések, pl. az online pénztárgéprendszer bevezetése és működése nyomán az idén már 82%, ami óriási javulást jelent.” – mondta Mizsányi Attila.  A NAV az online adatok alapján gyanússá váló kereskedőknél ún. forgalomszámlálást végez, ilyenkor az ellenőrök hosszabb időn keresztül ott vannak az üzletben és figyelik a nyugtaadást. „Az adóhatóság 2016. első félévében mintegy kétezer forgalomszámlálást végzett, online pénztárgépekkel kapcsolatos ellenőrzéseken pedig mintegy 730 millió forint mulasztási bírságot szabott ki a trükköző vállalkozókra.” – mondta a NAV osztályvezetője. 

 

A rendezvényen a Micra-Metripond bemutatta az első hazai hordozható online kasszát, a Nanót.  A saját fejlesztésű mobilpénztárgépet elsősorban a kis üzlethelyiségben dolgozó vállalkozóknak és szolgáltatóknak ajánlják, és mivel egy kis táskába, vagy akár egy munkaruha nagyobb zsebébe is belefér, azoknak is praktikus, akik az ügyfeleikhez járnak házhoz.  A fejlesztés alatt álló online taxiórát pedig vélhetően az év végén kezdik tesztelni. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50