Internet Hungary: a digitális térben egy háziasszony is versenyre kelhet a legnagyobb multikkal!

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 25. 16:56

Lehetséges évi öt millió dollárt keresni Kinder tojások kicsomagolásával? Igen! A FunToyzCollector nevű YouTube csatornát üzemeltető háziasszony megmutatta, hogyan lehet egyszerű eszközökkel túlszárnyalni a világ legnagyobb zenei sztárjait tömörítő VEVO videócsatorna nézettségét. A digitális gazdaság szélesre tárja a lehetőségek kapuját: bárkiből sztár lehet, egy kis cég is könnyen és gyorsan meggazdagodhat. De hogyan lehetünk a technológiai forradalom nyertesei? Erre a kérdésre keresi a választ az Internet Hungary.

Önvezető autók, csomagszállító drónok, robotizált ügyfélszolgálat – mind olyan, már létező technológia, ami néhány éven belül gyökeresen megváltoztathatja életünk egy-egy területét. A digitális átalakulás teljes gőzzel zajlik, és aki lépést tart a változásokkal korábban soha nem látott lehetőségekhez jut. A belépési küszöb egyre alacsonyabb, soha nem volt még olyan könnyű egy vállalkozást felfuttatni, mint most a digitális eszközök segítségével. A szeptember 27-28-i Internet Hungary konferencia a jelent és a jövőt meghatározó legfontosabb trendeket tárja fel.

 

Fizess elő a borotvapengédre!

 

Az új technológiáknak és a fogyasztói szokások változásának köszönhetően az egyik alapos változáson áteső terület a kereskedelem. Egyrészt az online és offline kereskedelem összeolvad, és csak az marad talpon, aki az interneten is sikeresen jelen van. Másrészt a termékek megvásárlása helyett egyre inkább az előfizetés alapú gazdaság (subscription economy) irányába halad a világ. Jó példa erre a 2011-ben alapított, borotvapenge-előfizetéssel foglalkozó The Dollar Shave Club startup, melyet 2016 egy milliárd dollárért vásárolt meg az Unilever. Milyen eszközöket vessünk be, ha sikeresek akarunk lenni a kereskedelemben? Az Internet Hungary egyebek mellett erre is választ ad.

 

Az olvasás forradalma zajlik

 

Több mint 100.000 szó – egy friss amerikai kutatás szerint ennyi ma a napi online fogyasztásunk. Ez a 100.000 szó majdnem negyede a 460.000 szóból álló Háború és békének. Az olvasás forradalma zajlik: soha nem olvastunk ennyit és ennyire szelektíven. Emiatt az online reklámok terén is átalakulás tapasztalható. A „bannervakság” miatt egyre kevésbé hatékonyak a klasszikus hirdetések, emiatt új eszközök, például a natív hirdetés kerülnek előtérbe. Az Internet Hungary kiemelten kezeli a digitális reklám témakörét is, több külön konferenciát is szentelve a témának.

 

Mitől pörög valami a közösségi médiában?

 

A közösségi média még mindig az egyik legfelkapottabb terület az infokommunikáción belül. Az érzelmek terjedése és a megosztás már azelőtt számos pszichológiai kutatás középpontjában állt, hogy az internet és a közösségi média meghódította volna a világot. Bár a technológia változik, az emberek alapvető motivációi nem. Érdekes tehát megvizsgálni, hogyan viselkednek a felhasználók az online térben: miért és hogyan internetezek, a különböző személyiségtípusokra milyen használat jellemző, és hogyan vezethető vissza a közösségi média használata az evolúciós gyökerekig. Az Internet Hungary keretében számos előadás és kerekasztal beszélgetés vizsgálja a közösségi média legfrissebb trendjeit. Bemutatásra kerül többek között egy valós Facebook-kattintások alapján készült kutatás, mely azt vizsgálja, hogy milyen típusú tartalmakat és milyen motivációk alapján osztanak meg a magyar felhasználók. 

 

Az infokommunikáció és új technológiák legnagyobb hazai szakmai rendezvénye a fentieken kívül olyan területek aktualitásait járja körbe a digitalizáció szemszögéből, mint az adatgazdaság, a neuromarketing, a cégvezetés, vagy éppen a tartalom marketing.

 

Regisztráció és a konferencia részletes programja: https://www.internethungary.com/

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50