Megint újított a Duolingo: tanuljunk közösen!

A felhasználók csoportokat alakíthatnak, és meghívhatják barátaikat közös nyelvtanulásra

forrás: Prím Online, 2017. január 1. 09:21

A világ legnépszerűbb internetes nyelvtanuló platformjának új szolgáltatásával a családtagok, barátok, ismerősök csoportokat hozhatnak létre, ahol egymást segítve, vagy egymással versenyezve - de mindenképpen egymást motiválva - tanulhatnak nyelveket.

A Duolingo Language Club már elérhető az alkalmazás 1,7 millió magyar felhasználója számára, illetve az a több mint 200 ezer külföldi is élvezheti, akik a Duolingo-n keresztül kezdtek el magyarul tanulni.   

 

Nincs jobb egy kis baráti noszogatásnál. Kutatások igazolják, hogy a versenyre vagy közös munkára ösztönző, csoportos oktató játékok jelentősen növelik a felhasználók tanulás iránti érdeklődését. A Duolingo “klubokban”, amelyek már elérhetők az alkalmazáson belül,  a tagok láthatják egymás eredményeit, előrehaladását, kinek van a legtöbb nyelvtanulásért szerzett pontja, így a tagok egymást motiválják. “Észrevetted, hogy a barátnőd már 5 percet angolozott az Angol Klubban, miközben te még csak most bújtál ki az ágyból?” “A haverod kihagyott egy napi gyakorlást és máris elveszítette megdönthetetlennek tűnő első helyét a klubban?” - ilyen és ehhez hasonló megfigyelések ösztönzik a felhasználókat arra, hogy rendszeresen gyakorolják a nyelvet.

 

Haverok az agykondiban. Bárki, aki konditerembe jár vagy diétázik, tudja, hogy barátokkal közösen tenni ezeket erősen motiváló hatású. Ugyanez igaz a nyelvtanulásra is. A klubokban a tagok megdicsérhetik egymást a kimagasló teljesítményért, vagy támogathatják a lemaradókat. 

 

 

A legjobb módja annak, hogy betartsuk az újévi fogadalmat. Tavaly, az újévi fogadalmak idején több ember keresett rá az interneten  arra, hogy “learn language” (nyelvtanulás), mint arra hogy “get fit” (edzés). A Duolingo klubok pedig éppen arra jók, hogy ne felejtsük el az újévi fogadalmunkat már februárban, hiszen a barátok kitartásra ösztönzik egymást. 

 

“A nyelvtanulás alapvetően közösségi élmény. Az egyik legnehezebb kihívás a nyelvtanulás során a motiváció fenntartása. Meggyőződésünk, hogy a Duolingo új szolgáltatása összehozza a barátokat, családtagokat egy cél érdekében, és hogy ezt a célt közösen, egymást segítve érjék el.“ - vallja Luis von Ahn, a Duolingo vezetője és társalapítója.

 

A “Duolingo Clubs” elérhető az alkamazás legfrissebb verziójában iPhone-ra és iPad-re (Duolingo iOS app), illetve Androidos készülékekre (Duolingo Android app) azok számára, akik angolul, spanyolul, portugálul, franciául, németül, olaszul, oroszul, hollandul, ukránul, törökül, koreaiul, kínaiul, japánul, vietnámiul, románul, görögül, csehül, legyelül , illetve indonéz és thai nyelven tanulnak. De ami számunkra legfontosabb: a magyarul tanulók is élvezhetik előnyeit. 

 

Jelenleg a Duolingót 1,7 millió magyar használja, ami háromszoros növekedés az elmúlt évhez viszonyítva. Talán még ennél is örömtelibb, hogy több mint 201 ezer külföldi kezdett el magyarul tanulni az alkalmazás segítségével. 

 

A Duolingo alkalmazás ingyenes. 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50