Több száz jelentkezőből kerülnek ki a legjobbak az új képzési modellben

forrás: Prím Online, 2017. április 5. 10:38

Néhány hónapja Yellowroad néven indította el új típusú juniorfejlesztő képzési programját hazánk egyik vezető, komplex megoldásokat nyújtó oktatási és tréning intézménye, a Training360. Több száz jelentkezőből kerültek ki azok a hallgatók, akik a négy hónapos intenzív képzést követően gyakorlati tudással felvértezve Java, web és C# juniorfejlesztőként hosszútávon jól jövedelmező munkalehetőséget kapnak.

Az informatikushiányban szenvedő cégek között óriási az érdeklődés a képzés iránt, hiszen e program révén megspórolhatják a toborzás költségeit, valamint az azzal kapcsolatos bonyodalmakat és amellett, hogy egy vagy két éves biztos munkaerőre tesznek szert, még bizonyos mértékig szakmai igényeiket is beépíttethetik az oktatásba.

 

Az első képzési kör után a júniusban induló második ütemben újra több diák kap majd lehetőséget arra, hogy részese legyen ennek az intenzív képzésnek. Négy hónap leforgása alatt valódi „időugrásban” van részük a leginkább rátermett, kiválasztott hallgatóknak, akiknek a garantált új munkahely révén már nem a munkaerőpiacon kell megmérettetni magukat. A gyakorlatorientált képzés keretében projektfeladatok mellett önállóan és kis csoportokban, mentorok segítségével sajátítják el a tanfolyam tematikájában szereplő technológiákat, módszertanokat. Kommunikációs és prezentációtechnikai tréningek mellett ez idő alatt junior szintű Java, web, illetve C# szoftverfejlesztői tudást szereznek, majd záróvizsgát tesznek, továbbá nemzetközi iparági minősítésű oklevelet kaphatnak, és gyakorlatilag azonnal készen állnak a munkavállalásra. 

 

 

„Mindig az első lépést a legnehezebb megtenni; meghozni az elhatározást egy új hivatás elsajátítására. Ezt követően a szorgalom és sok befektetett munka minden esetben meghozza a gyümölcsét” – mondta el Nyisztor József, a Training360 alapító tulajdonosa. „Tapasztalatunk szerint a többlépcsős felvételi folyamatunk során a lehető legígéretesebb résztvevők kerülnek a Yellowroad programba. A jelentkezőknek sikeresen kell teljesíteniük már az önéletrajz és a motivációs levél megírásakor is, de ezután vár még rájuk egy logikai és angol szövegértési teszt, valamint egy interjú is. Végül egy úgynevezett assessment centerben kell bizonyítaniuk azt, hogy megvan bennük a kellő motiváció és elszántság az új ismeretek elsajátításához.”

 

A Yellowroad weboldalán most jelentkezők számára pár hét alatt kiderül, hogy tényleg a legrátermettebbek között tudhatják-e magukat. A júniusi képzésre 2017. április 15-ig fogadják a jelentkezéseket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05