Az ABB az Amazon és a Sonos megoldásaival új szintre emeli az okosotthonok felhasználói élményét

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 20. 09:43

Az ABB, amely piacvezető a németországi otthon- és épületautomatizálási piacon, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonosszal. A felhasználók egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak, akár távoli üzemmódban is, az ABB-free@home vezérlőpaneljéről. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

Az ABB az összekapcsolt, szoftveralapú otthon- és épületautomatizálási megoldásaihoz kifejlesztett alkalmazásait tartalmazó ABB Ability portfólióval a piaci trendeket meghatározó vállalatok élvonalában van. Most az ABB más piacvezető cégekkel partnerségben arra törekszik, hogy integrált felhasználói élmény mellett ügyfelei vezérelni tudják a kényelmüket szolgáló legújabb technológiát. A szabályozási lehetőségek körébe tartozik a világítás bekapcsolása hangparanccsal az Alexán keresztül, a kívánt hangulat beállítása a hangosító rendszer több szobában történő vezérlésével, illetve az energiahatékonyság biztosítása a világítási, a fűtési és az árnyékolási beállításokkal. 

 

 

Az Amazon Alexa eszközének integrálása 65 funkció hangerővezérlését teszi lehetővé az ABB-free@home-on belül, illetve a myABB Living Space online platformon vagy alkalmazáson keresztül. Az ABB saját fejlesztésű hangvezérelt eszközt kínál azon felhasználók számára, akik úgy döntenek, hogy nem kívánnak beruházni az Alexa beszerzésébe. 

 

 

A Sonos hangszórókat az ABB-free@home appról, az ABB-free@home szenzorokkal és az ABB-free@home érintőpanelekről lehet szabályozni. A felhasználók hangszórócsoportokat hozhatnak létre és jeleníthetnek meg, illetve indíthatják, leállíthatják, lenémíthatják és kihagyhatják a kiválasztott zeneszámokat, beállíthatják a hangerőt, és arra is lehetőségük van, hogy a kedvenc zeneszámaikat előre összeállított, saját sorrend szerint játsszák le.  

 

 

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-free@home otthon-automatizálási rendszerrel úttörőnek számítunk az okosotthonok terén, amely szegmensben az ABB Ability a fogyasztók számára minden területen elérhetővé teszi a digitalizálásban rejlő előnyöket. Rendszerünkkel megnyitottuk az utat a megfizethetőbb és könnyebben alkalmazható otthonautomatizálási megoldások felé. Folytatni kívánjuk az együttműködést az iparág többi vezető cégével, hogy a vevőink tapasztalataira alapozva egyetlen platformra összpontosíthassuk a fejlesztési erőfeszítéseinket, és tovább gazdagítsuk a felhasználói élményt. Az ABB 2014 óta több mint egy millió ABB-free@home terméket értékesített. Az innováció és az integráció jelentik azokat a kulcsfontosságú sikertényezőket, amelyek egyre fejlettebb funkcionalitással rendelkező, számos márkanév alatt fejlesztett, könnyen használható felhasználói felületet biztosítanak.”   

 

 

Az otthonautomatizálási piac az iparági elemzők előrejelzései szerint 2022-re 100 milliárd dollárra bővül. Az ABB okosotthon- és épületautomatizálási megoldásai az otthonokban, a társasházakban, a hotelekben, a kereskedelmi épületekben és a rendezvényhelyszíneken alkalmazhatók. Németországban, Hollandiában és Ausztriában a portfólióhoz tartozó megoldások a Busch-Jaeger márkanév alatt kerülnek kereskedelmi forgalomba.

 

Mehta ezekkel a sorokkal zárta az értékelését: „A vevők olyan okosotthon-funkciókat keresnek, amelyek kényelmesebbé teszik az életüket, és segítségükkel zöldebbé tehetik a bolygónkat. Mi továbbra is arra törekszünk, hogy kitoljuk a technológia határait, és a mesterséges intelligencia alkalmazásával ezen a területen is ugrásszerű fejlődést érjünk el, így olyan megoldásokkal álljunk majd az ügyfeleink rendelkezésére, amelyek prognosztizálják a ház működését: kikapcsolják a készülékeket, ha a szenzorok azt érzékelik, hogy az épület üres, automatikusan bekapcsolják a fűtést, amikor a GPS azt jelzi, hogy a lakók 15 percnyi távolságra vannak az otthontól, és 'megtanulják', hogy a lakók, hogyan szeretik beállítani a világítást vagy a hangerősséget.”

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05