Így lehetnek versenyképesek a vállalatok a digitális gazdaságban

forrás: Prím Online, 2018. április 12. 13:51

A Schneider Electric múlt hét végén több mint 5000 ügyfelét és partnerét látta vendégül párizsi Innovációs Csúcstalálkozóján. A rendezvényen a vállalat szakértői és vezető iparági szakemberek osztották meg gondolataikat és újító ötleteiket a gazdaság digitalizációjával kapcsolatos kihívásokról és lehetőségekről. A Schneider Electric ezen a különleges eseményen jelentette be IoT-alapú EcoStruxure platformjának legújabb fejlesztéseit, melyekkel a vállalatok könnyedén lépést tarthatnak a digitális átalakulással.

Innovatív fejlesztések

A párizsi konferencia a Schneider Electric valaha megrendezett legnagyobb eseménye, amelyen a cég bemutatta többek között az EcoStruxure energiamenedzsment architektúra legújabb fejlesztéseit. A nyílt, IoT-alapú irányítástechnikai rendszer összegyűjti, elemzi, és jól átlátható módon bocsátja rendelkezésre az adatokat, amelyek üzleti célú felhasználásával a vállalatok biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb működést érhetnek el. Az EcoStruxure folyamatos fejlesztéseket tesz lehetővé az IoT, a mobilitás, az érzékelés, a felhő, az analitika és a kiberbiztonság területén. Az architektúrát eddig több mint 480 000 alkalommal telepítették, 20 000 rendszerintegrátor támogatásával, több mint 1,5 millió eszközt csatlakoztatva.

 

 

„A világ eddig soha nem látott ütemben változik. Egy olyan új gazdaság mozgatja, amelyben az IoT, a mesterséges intelligencia, valamint a digitalizáció lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy jelentős mértékben növeljék üzleti hatékonyságukat és egyedi megkülönböztető előnyüket. A cégek manapság csak úgy maradhatnak versenyképesek, ha merész innovációkat valósítanak meg, felelős iparági vezetőként pedig a mi feladatunk megmutatni nekik, hogyan álljanak át sikeresen a digitális energiamenedzsmentre és automatizálásra” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

 

 

A párizsi konferencián debütált három fő EcoStruxure-fejlesztés:

  • EcoStruxure Power: a vállalat újgenerációs, IoT-alapú villamos elosztó platformja és architektúrája olyan új energiagazdálkodási képességeket nyújt, amelyekkel az ügyfelek jelentősen növelhetik a működési hatékonyságot és a rendelkezésre állást. Az eseményen az ehhez kapcsolódó új felhasználói alkalmazásokat (EcoStruxure Power Advisor), peremhálózati vezérléskezelő szoftvert (EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 és Power Scada Operation 9.0), valamint csatlakoztatott eszközöket (Prologic ION9000 mérő és Easergy P3 védelmi relé) mutatták be.
  • EcoStruxure Building: az intelligens platform maximális energiahatékonyságot biztosít az épületekben, valamint növeli az ott dolgozók kényelmét és hatékonyságát. A megújult architektúra új felhasználói alkalmazásokat (EcoStruxure Building Advisor), egy újfajta peremhálózati vezérlő alkalmazást (Ecostruxure Building Operation 2.0), továbbá csatlakoztatott érzékelőket (SmartX IP Controller MPx és SmartX Room Szenzorok) tartalmaz.
  • EcoStruxure Asset Advisor: a Schneider Electric egyedülálló berendezésfigyelő alkalmazása felhőalapú, adatvezérelt, folyamatos előrejelzési szolgáltatásokat biztosít a villamos elosztórendszer és az adatközpontok eszközeinek állandó működéséhez. 

 

 

Eszmecsere a gazdaság digitalizációjáról

A kétnapos rendezvény során a résztvevők különböző stratégiai beszélgetésekbe kapcsolódhattak be, például az energiaelosztás újradefiniálása, az intuitív gyártás vagy az újragondolt épületek témájában. A vállalat több mint 15 interaktív szakértői előadást is szervezett, melyek során az előadók már megvalósult felhasználói gyakorlatokat ismertettek. Emellett a látogatók az 5000 négyzetméteres innovációs központban nézhették meg, illetve próbálhatták ki a gyakorlatban a Schneider Electric fejlett technológiai megoldásait. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05