T-Systems Symposium: az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér az év ICT projektje

forrás: Prím Online, 2018. november 28. 11:04

A robotoktól a mesterséges intelligenciáig, a jövő még soha nem volt fényesebb az ember számára – hívta fel a figyelmet Kevin J. Surace, az évtized innovátora, illetve az első okostelefon megálmodója a Symposium 2018 konferencián. A T-Systems Magyarország hetedik alkalommal megrendezett fórumán az üzleti döntéshozók az EESZT fejlesztésének ítélték az év projektje díjat.

Közel kétezer részvevő előtt számoltak be a digitális világ legújabb trendjeiről a T-Systems Symposiumának hazai és nemzetközi előadói. A konferencia mottójához „Emberi dimenziók – technológiai távlatok” hűen nemcsak az újdonságokat kereste, de azok konkrét felhasználására is nyújtott példákat a T-Systems és üzleti partnereinek megoldásait bemutató kiállítótérben.

 

„Ha össze akarjuk foglalni a digitalizáció várható hatását, a kép egyértelműen pozitív” – tartja Kevin J. Surace, az okostelefon és a digitális asszisztensek megalkotója, szilíciumvölgyi innovátor. A Symposium plenáris előadója szerint „A digitalizációval megjelenő eszközök jobbá teszik az életünket: csökkennek az ismétlődő hétköznapi feladatok, új munkalehetőségek tárháza nyílik meg ezzel, amik persze új készségeket is igényelnek. Teljesen új irányba indulunk, ami mindenki számára tartogat lehetőségeket.” 

 

 

Mindebben a folyamatban Magyarország komoly szerepet játszhat. Srini Gopalan, a Deutsche Telekom AG európai szegmenséért felelős igazgatósági tagja elmondta: „A digitalizáció világszerte átalakítja a társadalmakat. A Kínában figyelemre méltó a mesterséges intelligencia alkalmazása, míg Finnország példaértékű az Európai Unió országai között a nyílt forráskódú fejlesztésben, a digitális közszolgálat kiépítésében és a digitális készségek terjesztésében. Ezek és további példák mind a digitalizáció hasznosságát támasztják alá legyen szó üzletről, gazdaságról vagy társadalomról. Hiszünk abban, hogy Magyarország az egyik legjobb vezetékes- és mobilinfrastruktúrával Európában kivételesen jó helyzetből indul ahhoz, hogy élére álljon a digitális transzformációnak és a "Made in Hungary"-t "Invented in Hungary"-vé változtassa. Infrastruktúrájával, nemzetközi tapasztalatával és digitális tudásával a Deutsche Telekom aktív partner ebben az átalakulásban.”

 

 

A Symposium 2018 konferencián az egyes szekciókban, szakterületenként mutatták be a várható újdonságokat, így az államigazgatás mellett az ipar, a kereskedelem, a közlekedés, az egészségügy, a pénzintézetek piacát érintő technológiai fejlesztésekről volt szó. Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója kiemelte: „A digitalizáció már nem a jövő, hanem a jelen, amely megváltoztatja az életünket, a gazdaságot, valamennyi iparágat. A folyamatnak azok lesznek ennek nyertesei, akik a lehető legjobban kiaknázzák a digitális transzformációban rejlő lehetőségeket. A T-Systems felkészült arra, hogy hiteles és megbízható partnere legyen ügyfeleinek az új kihívásokkal érkező világban.”

 

 

Az eseményen jelentették be, hogy komoly mérföldkőhöz ért a digitális gazdaság fejlesztésének folyamatában a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország: már az ország területének közel hatvan százalékán elérhető a gépek közötti kommunikációra használható új keskenysávú IoT hálózat. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: „A digitális átalakulás mindannyiunk számára kiugrási lehetőséget kínál, a digitalizáció mindenhol előnyre váltható, legyen szó az iparról, kereskedelemről vagy a közigazgatásról, vagy akár a napi rutinunkról és a szabadidőnkről. Mi a Magyar Telekomnál hisszük, hogy elhatározással és közös cselekvéssel minden egyes ember nyertesévé válhat ennek a folyamatnak. A közös cselekvés egyik fontos eleme az NB-IoT hálózat fejlesztése, amely a Telekom fejlesztéseinek köszönhetően már Magyarország területének 60% százalékán elérhető.”

 

 

A T-Systems Magyarország konferenciáján átadták a vállalat partneri díjait is. A Transzformációs partnerség – Ügyfélélmény díjat az SAP Hungary Kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál nyújtott szakmai és licencértékesítési együttműködéséért kapta, amellyel hozzájárul a magyar magánszemélyek és vállalatok hatékonyabb ügyintézéséhez a szellemi tulajdonnal kapcsolatos, oltalmi, szabadalmi valamint iparjogvédelmi ügyekben. A leginnovatívabb projekt megvalósításáért járó díjat az OMTLAB nyerte el. A vállalkozás és a T-Systems együttműködésében, közös innovációs tevékenység eredményeként jött létre ugyanis az a beltéri nyomkövető rendszer, mely az ipari vállalatok digitalizációját támogatja a raktározási és logisztikai tevékenység optimalizálásával és hatékonyságnövelésével. A legnagyobb növekedést elérő partner díját pedig a DELL EMC vehette át. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05