Az ABB és a Hewlett Packard informatikai hálózatokba kapcsolja az ipari megrendelőket

forrás: Prím Online, 2019. július 3. 08:55

Az ABB és a HPE az ABB Ability Smart Sensor technológiát Aruba WiFi-s és Bluetooth-os hozzáférési pontokkal integrálja, így igény szerint méretezhető összekapcsolódást biztosít a nagyipari megrendelői számára. 

Az ABB és az Aruba – a Hewlett Packard csoport (HPE) egyik vállalata – együttműködésének célja, hogy igény szerint méretezhető, nagy teljesítményű, vezeték nélküli csatlakozási megoldást kínáljon nagyipari megrendelők számára. A megrendelők az ABB Ability Smart Sensor technológia segítségével internetes portálon, felhőfelületen vagy mobiltelefon-alkalmazáson keresztül férhetnek hozzá a berendezéseiken tárolt értékes adatokhoz és információkhoz.

 

Az ABB gyártástechnológiákkal kapcsolatos szakértelmére, valamint a HPE által az informatikai infrastruktúra terén betöltött piacvezető szerepre építő széles körű együttműködés eredményeként az ipari megrendelők könnyen telepíthető, Bluetooth-alapú vezeték nélküli infrastruktúrához juthatnak. A 2019 végén elérhetővé váló integrált megoldásnak a veszélyes ipari környezetben működő szereplők is jó hasznát vehetik.

 

„A piacvezető Aruba megbízható partner, és komoly segítséget jelent a nagy ipari létesítmények még jobb kiszolgálásában” – állítja Jonas Spoorendonk, az ABB Ability Smart Sensor globális termékmenedzsere. „Az Aruba által működtetett hálózati infrastruktúra és az ABB Ability összekapcsolása által tovább bővíthetjük meglévő kínálatunkat, és az ipari gyártók segítségére lehetünk abban, hogy berendezéseikkel kapcsolatban jobb döntéseket hozzanak. Ez pedig annyit jelent, hogy a karbantartás csökkenő költségei mellett is nő a termelékenység.”

 

 

„Együttműködésünk újabb területre terjedt ki, ami tovább mélyíti az ABB-vel folytatott partnerséget” – mondja Philip Spiessens, a Hewlett Packard csoporthoz tartozó Aruba Global OEM Partnerships részlegének főigazgatója. „A megrendelőknek problémamentes és biztonságos csatlakozási lehetőségekre van szükségük a szenzoroktól az informatikai hálózatok hozzáférési pontjaiig terjedően, hogy a valós időben megszerzett adatok és ismeretek birtokában megalapozott üzleti döntéseket hozhassanak. Ez az együttműködés egyesíti a két globális cég erősségeit.”

 

Az ABB Ability Smart Sensor technológia a hagyományos motorokat, a csapágyakat és a szivattyúkat vezeték nélkül csatlakoztatott eszközökké alakítja, folyamatosan méri a legfontosabb paramétereket, az adatokat pedig döntések alapjául szolgáló információkká alakítja át. A Smart Sensor technológia és az Aruba Zero-Touch Provisioning funkcióval működő WiFi-s és Bluetooth-os hozzáférési pontjai segítségével a nagy kiterjedésű ipari telephelyekkel és számos hozzáférési ponttal rendelkező megrendelő gond nélkül felügyelje berendezéseinek állapotát és teljesítményét. Így előre megtervezheti karbantartási tevékenységét, és megszabadulhat a be nem tervezett gépállásidők költséges terhétől.

 

Ez az együttműködés olyan innovatív lehetőségeket nyit meg, amelyek messze túlmutatnak a puszta állapotellenőrzésen és a megelőző karbantartáson. Az infrastruktúraszolgáltatás vagy a helyhez kötött szolgáltatások például mindkét cég számára lehetővé teszik, hogy az eddiginél jóval nagyobb hozzáadott értéket adjanak megrendelőiknek.

 

Az ABB és a HPE együttműködése 2017-ben olyan megoldások kidolgozásával vette kezdetét, amelyek egyik oldalról az ABB Ability, másik oldalról a HPE innovatív és biztonságos edge computing és hibrid IT megoldásait ötvözték – mindezt egy új pénzügyi-üzleti modell keretében. A cégek az edge computing biztonságát szolgáló közös megoldásokat is kifejlesztettek, és egy olyan adatvezérelt, intelligensen automatizált megoldás is fűződik kettejük nevéhez, amely valós időben biztosítja az adatközponti működés és a költséghatékony energiaforrások egyensúlyát, nagyban javítva ezzel a megrendelő költséghatékonyságát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05