Különleges fejlesztéssel hódíthatnak az MI-megoldások

forrás: Prím Online, 2019. december 12. 09:08

Új szintre emeli a nagy mennyiségű adat feldolgozását, a mesterségesintelligencia-alkalmazások és a gépi tanulás használatát a Schneider Electric és partnerei által bejelentett fejlesztés. Az első, kereskedelmi forgalomban is elérhető, integrált, folyadékhűtéses szerverszekrény azon túl, hogy támogatja a nagy számításigényű feladatok elvégzését, hatékony energiafelhasználást is biztosít.

A Schneider Electric és partnerei, az Avnet és az Iceotope közreműködésével kifejlesztett megoldás fontos lépés a folyadékhűtéses szerverek széleskörű alkalmazása felé. Ez a konstrukció alacsonyabb működési költséget, nagyobb hatékonyságot, kisebb ökológiai lábnyomot és ventilátor nélküli működést tesz lehetővé még akkor is, ha növelik a chipsűrűséget. 

 

Az Avnet által integrált és támogatott rendszer egy GPU szervert, az Iceotope innovatív, elárasztásos hűtési technológiáját, illetve a Schneider Electric NetShelter folyadékhűtéses rendszerét foglalja magában. Az így kialakított megoldás hatékonyan képes támogatni a nagy számításigényű alkalmazások futtatását. Speciális kialakításának köszönhetően a rendszer könnyen telepíthető adatközpontokba, vagy akár ”edge computing” környezetekbe. 

 

A megoldást a Gartner piackutató cég IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies konferenciáján mutatták be, Las Vegasban. A rendszer EcoStruxure Ready, elérhető a Schneider Electric újgenerációs adatközpont-menedzsment szoftverével, az EcoStruxure IT Experttel és az EcoStruxure Asset Advisor digitális szolgáltatással. 

 

 

A folyadékhűtéses megoldás ideális olyan alkalmazásokhoz, mint a nagy mennyiségű adat elemzése, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási algoritmusok betanítása, ahol a jelentős számítási feladatok kis helyen igényelnek nagyobb energiafelhasználást. A három vállalat a kínálat bővítését tervezi a várhatóan gyorsan növekvő kereslet miatt, és nyitottak a szervergyártó vállalatokkal történő együttműködésre is. 

 

"A Schneider Electric elkötelezett az adatközpontok fenntarthatóbbá tétele iránt, és ehhez a folyadékhűtés nagyon kézenfekvő megközelítés" - mondta el Kevin Brown, a Schneider Electric, műszaki igazgatója és az Innovation, Secure Power üzletágért felelős vezető-alelnöke. „Ez a legújabb fejlesztés jelentős lépést jelent az elárasztásos megoldások széleskörű alkalmazása felé, amelyek a tartályalapú merítéses megoldások hatékonyságát és eredményességét kínálják, miközben biztosítják a hagyományosabb, „direct-to-chip” folyadékhűtésű konstrukciók kompatibilitását és szervizelhetőségét. A számításigényes alkalmazások növekedése miatt úgy gondoljuk, hogy ez a megközelítés nagyon ígéretes” - fűzte hozzá Kevin Brown. 

 

A Schneider Electric, az Avnet és az Iceotope új, közös megoldásáról ezen az oldalon talál bővebb információkat. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05