Kibővült kategóriákkal várja az innovációkat az MVM EDISON startup verseny

forrás: Prím Online, 2020. február 7. 11:51

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az MVM EDISON startup verseny, amelyre idén február végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők. A pályázatokat idén több új kategóriában is várja az MVM Csoport. A legjobbak az értékes nyeremények mellett esélyt kaphatnak egy legfeljebb 50 millió forintos magvető befektetésre.

Új kategóriákkal bővült idén az MVM EDISON startup verseny, amelyre a jövő energetikáját meghatározó innovációkon kívül a jövő otthonaira, városaira, a digitális infrastruktúrára, illetve a pénzügyeket forradalmasító fintech megoldásokra vonatkozó újító ötletekkel is nevezhetnek a fejlesztők. A MVM Csoport az országhatárokon belülről és kívülről is várja startupok, spinoffok, kis- és középvállalkozások, valamint felsőoktatási hallgatók és magánszemélyek innovatív ötleteit a negyedik MVM EDISON startup versenyre – a jelentkezés feltétele a magyar állampolgárság, lakóhelytől függetlenül.

 

Az MVM Csoport 2016-ban indította el az EDISON programot annak érdekében, hogy az újító ötletek megvalósulásához szakértői segítséget és akár befektetést is nyújtson, felkutassa a jövő legígéretesebb, kreatív, piacképes fejlesztéseit. A korábbi évekhez hasonlóan a február végéig beérkezett pályázatok első körös értékelése után továbbjutó nyolc csapat a második fordulót jelentő komplex képzési programban vesz majd részt. A kéthónapos tréning során a csapatok betekintést nyerhetnek a startupok világába, megismerhetik az ott használatos nyelvet és kifejezéseket, üzleti, kommunikációs ismereteket, készségeket sajátíthatnak el. A szakértői mentorprogram célja, hogy segítséget nyújtson az ötlet továbbfejlesztésében, piacra vitelében. A legígéretesebb ötleteket ebben az MVM Csoport inkubátor cége, a Smart Future Lab (SFL) csapata segíti, hogy ötleteik befektetésre érett, „startup-ready” termékekké, szolgáltatássá nőhessék ki magukat.

 

A végső megmérettetést jelentő, május végi döntőn szakmai zsűri választja ki a legjobb 3 pályázatot, a csapatok pitchelése alapján. A korábbi gyakorlattól eltérően idén első, második és harmadik helyezettet is hirdet majd a zsűri. Az első három helyezett csapat három, kettő, illetve egymillió forint támogatást kap, mindhárom csapat részt vehet a Lisszabonban megrendezett Web Summit 2020 rendezvényen, illetve minden tag egyéves LinkedIn Premium Business előfizetést is kap. A legjobbaknak emellett a későbbiekben esélye lehet egy, legfeljebb 50 millió forint értékű magvető befektetés elnyerésére az MVM Csoport inkubátor cége, a Smart Future Lab Zrt. részéről.

 

„Az MVM Csoport számára kiemelten fontos a folyamatos innováció, a jövő megoldásainak fejlesztése, illetve a tehetségek támogatása. A korábbi évek tapasztalatai alapján éppen ezért bővítettük ki az MVM EDISON startup versenyben érintett kategóriák körét. Az energetika, mint az egyik leginnovatívabb iparág ma már nem választható el a digitalizációtól, a fintechtől, de az okos városok, okos otthonok fejlesztésétől sem. Célunk, hogy ezen ökoszisztéma minden elemére találjunk hathatós, újító fejlesztéseket, amelyek segítségével többet adhatunk ügyfeleinknek és az ország egészének” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A szervezők 2020. február 29-ig várják a jelentkezéseket. A jelentkezés feltétele a magyar állampolgárság, illetve egy pályázó egy ötletet nevezhet, kizárólag online a www.mvmedison.hu oldalon keresztül.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05