A Lenovo névadó szponzorként erősíti tovább a Ducati MotoGP csapatát

forrás: Prím Online, 2021. február 12. 13:30

Névadó szponzorként erősíti tovább jelenlétét a Lenovo a motorversenyek világában. A következő szezonban a technológiai vállalat, valamint a Ducati MotoGP közös csapata, a Ducati Lenovo versenyzői és motorjai is rajthoz állnak majd. 

Az együttműködés új szintre emelését a három éve tartó technológiai partnerkapcsolat alapozta meg, a további három évre szóló együttműködés pedig újabb bizonyítéka a fejlett hardvertechnika, a széleskörű adatelemzés, a mesterséges intelligencia és az intelligens szoftvermegoldások egyre növekvő szerepének a motorkerékpárversenyek világában. 2018 óta a Lenovo, mint hivatalos technológiai partner tette lehetővé a Ducati mérnökei és tervezői számára az általuk megalkotott algoritmusok és versenybiciklitechnika gyors adaptálást mind a verseny-, mind pedig a közúti kerékpárok esetében. 

 

„A nemzetközi motorsport piac 2025-ig várhatóan évente mintegy 10%-kal növekszik majd és ehhez nagyban hozzájárul az informatika szerepe a motorversenyzés egyre inkább adatközpontú világában. A Lenovo és a Ducati - két olyan vállalat, amely a nagy sebesség, az erőteljes teljesítmény és a könyörtelen innováció alapértékeit osztja - ezért úgy döntött, hogy a korábbi partneri kapcsolatot a lehető legmagasabb szintre emeli” - mondta el Luca Rossi, a Lenovo alelnöke. “A Lenovo küldetése, hogy minél több iparágat az intelligens átalakulásra ösztönözzön, így izgatottan várjuk, hogy technológiai tudásunkat és képességeinket egy új szintre emelve integráljuk a Ducati versenycsapatának munkájába, hogy tovább erősítsük a MotoGP világában betöltött szerepét az elkövetkező évekre is.”

 

 

"Minden évben érzelmekkel teli időszak számunkra az új versenyszezonra való felkészülés, majd a versenyzőink és motorjaink rajtvonalhoz állítása. Ezúttal is óriási elhivatottsággal és szenvedéllyel nézünk elébe az új évnek, legnagyobb rajongóink támogatásával a világ számos pontjáról. Erős lesz a kezdés, miután tavaly sikerült elnyernünk a konstruktőri bajnoki címet, annak ellenére, hogy különböző oknál fogva olyan akadályok és helyzetek leküzdésére kényeszültünk, amelyeket korábban még nem tapasztaltunk. 2021 sok újdonságot tartogat, köztük a versenyzőinket: Jack Millert és Pecco Bagnaiat. A fiatal versenyzők a Pramac Racing Team-nél eltöltött éveket és megszerzett tapasztalatokat követően csatlakoznak a csapatunkba. Emellett a Lenovo, amely már 2018 óta segíti a munkánkat, az új Ducati Lenovo Team névadó szponzoraként erősít minket tovább. Gyári csapatunk versenyzői mellett, a Ducati MotoGP versenyzői, Johann Zarco és a Moto2 legnagyobb tehetségei közül hárman: Enea Bastianini, Luca Marini és Jorge Martin is csapatunk tagja, friss, fiatalos lendületet hozva a bajnokságba. Örömmel várjuk, hogy március 28-án Katarban elrajtoljon a 2021-es szezon, és mint mindig #ForzaDucati.” – mondta el Claudio Domenicali, a Ducati Motor Holding vezérigazgatója. 

 

A Ducati márka világszerte egyet jelent a technológia, a design és a motorsport iránti szenvedéllyel. Az új partnerség a motorversenyek világában a Lenovo számára is jelentős láthatóságot ad majd, a világszinten vezető szerepet betöltő technológiai vállalat pedig a Ducati számára biztosít páratlan lehetőségeket a gyorsabb, intelligensebb és jobb teljesítmény elérése érdekében.

 

Az elkövetkező években a Lenovo és a Ducati elkötelezett amellett, hogy még intelligensebb távoli együttműködést tegyen lehetővé olyan munkaterületek működtetésével, amelyek maximálisan a sebességre, a rugalmasságra és a mobilitásra összpontosítanak. A két márka olyan kutatási és fejlesztési terveket dolgoz ki közösen egy virtuális asztali infrastruktúra megvalósítása érdekében, amely folyamatosan magas teljesítményszintet biztosít a távolról dolgozó Ducati mérnökök számára. Továbbá a jövőben a Lenovo és a Ducati a kibővített (AR) és a virtuális valóság (VR) technológiák alkalmazását is a lehető leghatékonyabban kívánja alkalmazni a motorkerékpár-mechanika területén. 

 

 

2018 óta a Lenovo a Ducati vezető technológiai partnereként a számítógépei, táblagépei és nagy teljesítményű szerverei révén számos versenyképes technológiai előnyt biztosított már a motorsport nagyágyú versenyzői, motorkerékpárjai és teljesítménymotorjai számára. Az elemzések és a szimulációk, amelyeket most a MotoGP-ben alkalmaznak, a Lenovo kompakt méretű és elképesztő teljesítményű ThinkSystem SE350 edge szerver segítségével végzik, hogy lehetővé tegyék az adatokforrások és elemzések legpontosabb feldolgozását. Ezzel a továbbfejlesztett feldolgozási erővel a Ducati mérnökei az AI és a gépi tanulás segítségével képesek könnyedén nyomon követni a szimulációk eredményeit, amely így lehetővé teszi számukra, hogy még biztonságosabb stratégiákat dolgozzanak ki az adott pályákra vonatkozóan, beleértve akár a gumiabroncs-fogyasztás hatékonyabb kezelését is. A technikusok a masszív, ultravékony Lenovo ThinkPad P1 mobil munkaállomások segítségével képesek akár közvetlenül a kerékpárokból lekérni és elemezni az adatokat. A mérnökök ezután a garázsban lévő ThinkPad laptopokat használták a lehetséges kerékpár-konfigurációk szimulálására – 25%-kal javítva a hatékonyságot, és 35%-kal csökkentve a döntéshozatali időt.

 

A Lenovo nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) fürtöt tervezett és kivitelezett a ThinkSystem SD530, SR630 és SR650 szerverek alapján. Ez az új HPC-környezet 20:1-rel csökkenti összességében a lábnyomot, és lehetővé teszi a Ducati számára, hogy aerodinamikai és folyékony, dinamikus modellezési munkaterheléseket futtasson akár versenysebességgel – arra ösztönözve a mérnököket, hogy a legmagasabb minőségi és biztonsági előírások betartása mellett még gyorsabban fejleszthessék le a superbike-okat. 

 

A Ducati által használt további Lenovo-eszközök közé tartoznak a ThinkPad P53 mobil munkaállomások, amelyek az országúti és versenymotorok tervezésére a legalkalmasak; a területi igazgatók által, hordozhatósága miatt különösen preferált ThinkPad X1 Tablet-ek és számos népszerű Yoga prémium laptop, amelyek közvetlenül a versenyt megelőzően folytatott gyors egyeztetések jegyzetelése során könnyíti meg leginkább a Ducati munkáját. 2020-ban a Lenovo és a Ducati partnerkapcsolata több társmárka-eszköz piacra dobását is eredményezte, ilyen például a Lenovo Ducati 5 is, a limitált számban megjelent crossover laptop, a Ducati Corse dizájnelemeivel, a leglelkesebb Ducati rajongókra tervezve.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09