Fuss, túrázz, evezz és bringázz a GeoGO több mint 600 virtuális útvonalán

forrás: Prím Online, 2021. március 2. 10:57

A jelenlegi járványhelyzetben sajnos tömegrendezvényeken nem tudunk találkozni, de a GeoGO oldal segítségével mégis egy nagy közös virtuális felületen teljesíthetünk útvonalakat túrázva, futva, kerékpározva és március közepétől már evezés sportággal is bővül a repertoár. 

December 1-vel a GeoGO-hoz kapcsolódott az Ötpróba közössége is, így az elmúlt hónapokban már több ezer lelkes szabadidő-sportoló csatlakozott a GeoGo alkalmazáshoz, ahol lehetőség van az ötpróba virtuális pontok gyűjtésére is. Újításként március első napján külön felületen érhető el a népszerű Maradj Fitten program: az otprobamaradjfitten.hu oldalon több mint száz ingyenes útvonal közül választhatnak az ötpróbázók. Ideális időtöltés és remek választás azoknak, akik a természetben, jó levegőn, aktívan szeretnék eltölteni a szabadidejüket, egyénileg vagy akár kis csoportokban is.

 

 

 

GeoGO oldal – virtuális és instant pontgyűjtés

A GeoGO túrák a teljesítménytúrákhoz hasonlíthatók, azaz a túrákat meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül kell teljesíteni. Lényeges különbség, hogy a túrák nem rendezvényként kerülnek meghirdetésre, így egyénileg és csoportosan, de mégis igazoltan bármikor teljesíthetők. A túrák teljesítését a GeoGO alkalmazással kell igazolni. A hazánk legszebb tájegységeit átszelő több mint 600 gyönyörű útvonal között megtalálhatóak rövidebb séták és komoly kihívást jelentő 100 km-es túrák is, de az útvonalak lehetőséget adnak a futás és kerékpár sportágak teljesítésekre is, március 15-től pedig készülünk a kajak-kenu útvonalakra.

 

 

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft., mint az Ötpróba sorozat koordinátora a koronavírus-járvány következtében kialakult nehéz helyzetben továbbra is arra törekszik, hogy a 25.000 főt számláló szabadidő-sportolóit megfelelően kiszolgálja, ezáltal folyamatosan lehetőséget biztosítson a sportolásra és a pontgyűjtésre. Ezt a célt szem előtt tartva december 1-től szorosan együttműködik a GeoGO szabadidősport-útvonalakat nyilvántartó oldallal, amelyen az Ötpróba-Maradj Fitten program keretein belül jelenleg három mozgásformában (túrázás, futás és kerékpározás) gyűjthetőek az Ötpróba-pontok. A regisztrált ötpróbázóknak díjmentesen több mint 120 útvonal közül van lehetőségük választani, és így legfeljebb havi 6 Ötpróba ponttal gyarapíthatják egységeik számát.

 

 

 

A Maradj Fitten program instant, bármikor, bárki által teljesíthető útvonalai mellett az Ötpróba csapata természetesen az összes szervezőtársa számára fenntartja a lehetőséget, hogy a járvány következtében meghozott szigorú intézkedések miatt elmaradt rendezvényüket feltöltsék a GeoGO oldalra, és virtuálisan bonyolítsák le – így az esemény sem marad el teljesen, illetve az ötpróbázóknak sem kell kényszerszünetet tartaniuk.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy innentől virtuálisan csak azok tudnak pontot gyűjteni, akik a már meglévő Ötpróba-regisztrációjuk mellett a GeoGO oldalon is rendelkeznek profillal, amelyben egyedi Ötpróba-azonosítószámukat is megadták. A lényeg, hogy az adott útvonal vagy esemény teljesítésének megkezdése előtt már legyen kitöltve a résztvevő GeoGO profiljában az Ötpróba-azonosítószámra vonatkozó rész.

 

Külön sikerként könyvelhető el, hogy:

  •     a decemberi 1-jei induláskor 3.700 fő használta regisztráltan az alkalmazást, azóta ez a szám meghaladta a 8.000 főt,
  •     február hónapban volt olyan hétvége, hogy több mint 900 sportbarát teljesítette valamelyik GeoGO útvonalat
  •     több mint 600 teljesíthető pálya között az első 10 legkedveltebb pálya között 4 Ötpróba pontszerző pálya szerepel.

 

 

 

Hogyan működik a GeoGO?

A program használatához nem kell más, csak egy okostelefon. A GeoGO oldalon egy gyors regisztráció után, valamint az Ötpróba azonosító megadásával már ki is lehet választani a leginkább tetsző útvonalat. Indulás előtt mindenképp szükséges ellenőrizni a helymeghatározás állapotát, mert ennek aktiválása nélkül nem indítható el a teljesítés. Ha ez rendben van, a program már mutatja is az aktuális helyzetünket és jelzi, hogy kezdődhet a teljesítés.

 

Az útvonalak között mindenki megtalálja az edzettségi állapotának megfelelőt a könnyen teljesíthető szinttől egészen az extrém kihívásokig, Magyarország szinte mindegyik régiójában.

 

Népszerűsítő kampányok

  •     Magyarország vendégházait is igyekszünk bevonni a programba: ez azt jelenti, hogy a szálláshelyekkel együttműködést kezdeményeztünk és új szolgáltatásként a vendégházak feltölthetik saját útvonalaikat a GeoGO rendszerbe, ráadásul az együttműködésnek köszönhetően az ötpróbázók 10 % kedvezményben is részesülnek a szállásdíjból. A néhány hete indult kezdeményezés során ezidáig több mint 50 szállásadó jelezte részvételi szándékát a programban, így jó eséllyel hamarosan több tucat új útvonallal és egy ehhez kapcsolódó szolgáltatással fog bővülni a GeoGO oldal palettája – a szabadidő-sportolók, köztük az ötpróbázók nagy-nagy örömére.
  •     Szintén az útvonalak bővítése volt a célunk akkor, amikor játékot hirdettünk az ötpróbázók között: ajánlj útvonalat, mi pedig felvesszük a Maradj Fitten program pontszerző állomásai közé. Ráadásul az összes kiválasztott útvonal feltöltőjét garantált ajándékcsomaggal motiváltunk a minél színvonalasabb pályák kijelölésére és feltöltésére. A játék során közel 150 pályaajánló érkezett, amelyek közül a legjobbnak ítélt 70 útvonal már teljesíthető is a GeoGO oldal Maradj Fitten programjában. Külön rangot adott a kampánynak, hogy az Ötpróba olimpiai bajnok nagykövete, dr. Kiss Gergely, valamint az ügyvezető Szemán Róbert is ajánlott útvonalakat, amelyeket egyébként azóta már sokan teljesítettek is.
  •     A GeoGO útvonalakat ebben a rendezvénymentes időszakban rengetegen teljesítik, köztük az Ötpróba nagykövetei is: a háromszoros olimpiai bajnokok dr. Kiss Gergely-Storcz Botond páros mellett Cseh László olimpiai ezüstérmes úszónk mellett újdonsült “arcaink”, Tamás Rita író, blogger, illetve Gajdos Tamás televíziós műsorvezető is szorgosan gyűjti a kilométereket és az Ötpróba-pontokat a virtuális pályákon, sőt, Kozák Danuta 5-szörös olimpiai bajnok kajakozó is túracipőt húzott és Csabai Edvin 17-szeres kenu világbajnokunk is több pálya teljesítésével büszkélkedhet!

 

 

 

Ők már kipróbálták

Az Ötpróba Nagykövetei az elmúlt időszakban szorgalmasan járták a GeoGO-útvonalakat – és szívesen meg is osztották a tapasztalataikat.

 

- Bevallom, számomra elsőre egy kicsit meglepő volt, hogy digitális formában rögzítetten teljesítek egy távot, de ezek az érzéseim pillanatok alatt elszálltak, amikor a Gellért-hegyi útvonalon jártam – kezdte élménybeszámolóját Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, az Ötpróba egyik nagykövete, majd egy kis kedvcsinálóval folytatta. - Két kedvenc saját útvonalam van, amelyek közül az Orosháza-Gyopárosfürdő útvonal egy olyan szegletébe visz el az országon belül, amelyet talán kevesebben ismernek és tényleg élmény megélni ezeket a felfedezéseket. A másik, ennek talán épp az ellenkezője. A Bükkös-patak menti útvonal, ami Szentendre belvárosából indul és pillanatokon belül kint találjuk magunkat a festői környezetben egy olyan útvonalon, ahol folyamatosan keresztezi az utunkat a lábunknál csordogáló patak.

 

Dr. Kiss Gergely Nagykövet-társához hasonlóan szintén kipróbálta már a GeoGO-t: - Örülök neki és fontosnak tartom, hogy most már több mint 600 útvonal érhető el országszerte, amelyek közül néhányat már én is kipipáltam – újságolta a kiváló vízipólós, majd néhány személyes élményét is megosztotta. - A margitszigeti futókör természetesen egy örökzöld klasszikus, amelyet már többször teljesítettem én is. Nekem erős érzelmi kötődésem is van ehhez a helyszínhez, hiszen a világ egyik vízilabdázó központja a “Sziget”, ahol sok ezer órát edzettem és sok meccset játszottam. A pályák közül az egyik kincs egyértelműen a Gellért-hegyet körbejáró pálya a lélegzetelállító panorámájával.

 

Cseh László olimpiai ezüstérmes úszót leginkább a medencéből ismerhetjük, azt azonban kevesen tudják a kiváló sportolóról, hogy szabadidejében szívesen túrázik: - Kitűnő kezdeményezés a GeoGO, mert ha kirándulni támad kedvünk, akkor a kijelölt pályákból kedvünkre válogathatunk és nem kell a neten keresni, hogy jó helyeket találjunk. Így könnyedén „be is lőhetjük”, hogy nagyjából mekkora túrát vagyunk képeseket teljesíteni. A Gellért-hegyi túrát szeretném én is kipróbálni, most már egyre jobb az idő, úgyhogy mindenképp keresek alkalmat a teljesítésére – vázolta terveit az Ötpróba oszlopos tagja.

 

Új arc az Ötpróba Nagykövetei között Tamás Rita író-blogger, aki rendszeresen sportol szabadidejében, de pontosan tudja, hogy kellő motiváció nélkül nehéz kilépni a komfortzónából: - Sokan vannak olyanok, akiknek kell egy konkrét cél ahhoz, hogy sportoljanak. Számukra kifejezetten hasznos a GeoGO, mert verseny híján is van kihívás, akár a teljesített távot nézzük, akár az időt, hiszen van lehetőség arra, hogy egymás eredményeit a résztvevők összehasonlítsák – világított rá a sportos írónő az oldal ezen funkciójára, majd a saját tapasztalatait is megosztotta. – Én nem vagyok teljesítménymániás, nekem azért nagyon jó a GeoGO, mert nem kell gondolkozni, hogy milyen útvonalon menjek, nem kell tervezgetni, hanem csak kinézek egy túrát vagy futóútvonalat és már csinálom is.

 

A Ne pánikolj, sportolj! című könyv szerzője gyermekkorában élsportoló volt, később, felnőttként pedig egy hosszabb kihagyás után kezdett el újra sportolni, és még a járványhelyzet vagy a nagy hideg sem tántorítja el a heti 14-15 órás penzumától. Rita a GeoGO-t azért is tartja kifejezetten hasznosnak, mert „hajlamos vagyok picit autisztikus módon ragaszkodni a szokásaimhoz, futóútvonalaimhoz. A GeoGO által rengeteg új helyszínt ismertem meg, és mivel a technikában elég ügyetlen vagyok, könnyebbség, hogy nem nekem kell útvonalak után kutatnom. Ezt pedig megfejeli az, hogy maga a regisztráció és a pályák indítása, dokumentálása is nagyon könnyű. Tényleg még egy olyan technikai analfabéta, mint amilyen én is vagyok, könnyedén elboldogul vele” – zárta mondandóját az Ötpróba újdonsült Nagykövete.

 

Tamás Ritához hasonlóan nemrég került az Ötpróba csapatába Gajdos Tamás, aki szintén rendszeresen feltűnik valamelyik GeoGO-pályán: - Szenzációs ötletnek és évek óta remekül működő gyakorlatnak tartom magát az Ötpróbát, amelyben nagyon jó motivációt jelent szerintem a mindennapi szabadidősport tevékenységünkhöz, a pontok gyűjtésével elérhető sok hasznos sportcucc, na és leginkább az olimpiára való kiutazás lehetősége – osztotta meg eddigi benyomásait a sorozatról a népszerű műsorvezető, majd áttért a virtuális terepre. – Nagyban megkönnyíti ezekben a viharvert, járvány sújtotta hónapokban a pontgyűjtést a GeoGO alkalmazás használata, amely nem csak remek ötleteket, útvonalterveket ad, de végig is vezet a tervezett úton, anélkül, hogy rendkívüli erőfeszítéseket kellene tennünk, illetve hogy nagy tömegekkel találkozva potenciális vírus-közvetítőkké válnánk – zárta sorait a televíziós személyiség, akinek a kedvenc pályája a fővárosi Szilas-patak - Rákos-patak 24 kilométeres bringás útvonal.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50