A vászonkép minőségének jelentősége

forrás: Prím Online, 2021. május 1. 12:53

Vászonképet készíteni nem nehéz. Általában kell hozzá egy kép, egy cég, ahol elkészítik, és kész is van. Sokan elfeledkeznek egy olyan apróságról, ami aztán, ha nem profiktól kérünk segítséget, könnyen szemet szúrhat.

Ez a képminőség. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen felbontású képpel keressük meg a vászonképkészítő cégeket. Egy Facebookról letöltött baráti nyaralós képet valószínűleg nem tudunk 200 cm szélességben kinyomtatni.

 

Miért baj, ha nem jó a felbontás?

 

Ha nem jó a felbontás, és esetleg a gyártó nem figyel oda, akkor végeredményül egy kockás, pixeles képet kapunk kézhez. Jó esetben, mint a Vászonkép Szalon csapatánál is, van garancia az elkészült munkára, akkor azzal élhetünk, de sajnos a rossz minőségű képeken még a szakemberek se tudnak segíteni, így inkább már az elején érdemes odafigyelni a minőségre.

 

A képek többsége manapság eleve viszonylag jó minőségben készül. Később viszont feltöltjük különböző platformokra, vagy effektezünk kicsit, így rontjuk el a minőséget. A nyers képeket tehát érdemes megőrizni, ha valamit változtatunk rajtuk, akkor ne mentsünk rájuk, mert sokszor észre se vesszük, hogy bizonyos szempontból kárt teszünk bennük.

 

Mit tehetünk, ha nincs jó minőségű képünk?

 

Ha nincs meg a kép nagy felbontásban, több opció is van arra, hogy felhasználhassuk. 

 

Megoldás lehet például, ha több kis képet csináltatunk. Ennek az az előnye azzal szemben, hogyha csak egy nagy képet rendelünk, hogy változatosabban tudjuk kirakni a falra, sokszínűbb és nem vonja el annyira a tekintetet. Ha ajándékba lesz, és nem ismerjük az illető ízlését, még talán jobb választás több kisebb kép, mint egy nagy.

 

Készíthetünk montázst több kisebb képből. A montázsnál elég nagy a mozgásterünk, ugyanis több képet raknak esztétikusan egy vászonképre. Itt megadhatjuk, hogy mekkora legyen a végleges méret, a képeket pedig ehhez mérten tudjuk kiválasztani. A minőségre azonban annyiban itt is figyelni kell, hogy ha nagy méretet adunk meg, és csupán pár, rosszabb minőségű képet választunk ki, akkor ott leszünk, ahol a part szakad. A montázs elkészítését a legtöbb helyen, mint például a Vászonkép Szalonnál, a szakemberekre bízhatjuk.


Egyéb trükkök

 

A szakemberek különböző képszerkesztő programokkal általában megpróbálnak segíteni a kép zajosságán, ez általában kis mértékben sikerül, ha szerencsénk van, pont ennyire volt csak szükségünk. 

 

Ezenkívül lehet még kísérletezni különböző effektekkel, de ezeket már inkább profi képszerkesztőkkel próbáljuk meg, mert egy egyszerű telefonos alkalmazásban elmentve lehet, hogy még rosszabb képminőséget kapunk, mint előtte volt.

 

Az esetek többségében számít a képminőség, ezért jó minőségű képet próbáljunk választani. Abban az esetben, ha a kép eszmei értéke nagyobb, akkor természetesen senki sem azt fogja nézni, hogy a nagymamánk esküvői képe egy picit pixeles a falon, hanem azt, hogy ott van.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05