Fejlettebb kiberbiztonsági védelmet biztosít a Nebula Felhő Hálózati Megoldáshoz a Zyxel

forrás: Prím Online, 2021. október 9. 13:49

A Zyxel Networks bejelentette, hogy csúcskategóriás, fejlett fenyegetésvédelmi (ATP) tűzfalainak sorozata is támogatja mostantól a központosított felhőalapú kezelést, további, a kis- és középvállalkozásokat és menedzselt szolgáltatókat támogató funkciófrissítésekkel a Nebulán keresztül, hiszen mára a hibrid munkavégzés alaphelyzetté vált.

A hálózatok biztonságának kezelése bonyolult és időigényes lehet, mivel több rendszert és telephelyet kell nyomon követni, az elosztott hálózatok és a felhasználók rugalmas, hibrid munkamodelljeinek kiszolgálásához kapcsolódó egyre növekvő kihívások pedig állandó nyomás alá helyezték az IT rendszergazdákat és az értéknövelt szolgáltatókat. Emellett a kiberbűnözők előtt új lehetőség nyílt meg a távoli kapcsolatok és az elosztott hálózatok új korszakával, akik teljes mértékben kihasználják ezt a lehetőséget, mivel ez most még nagyobb támadási felületet biztosít számukra.

 

Erős, de egyszerű biztonság

Ennek a kihívásnak a leküzdésére a Zyxel firmware frissítést adott ki prémium ATP tűzfalához, fejlett hálózati biztonsági funkciókkal bővítve a központilag felügyelt, felhőalapú Nebula családot. A sandboxing és a hírnév-szűrők megkönnyítik a középvállalkozások számára a központok vagy irodák biztosítását. Az ATP hozzáadása a Nebula családhoz az együttműködési védekezési és reagálási képességeket is a következő szintre emeli, a folyamatosan növekvő felhőalapú adatbázisból építkezve, amely már több milliárd rosszindulatú aláírásból áll. Az ATP emellett segít megvédeni a hálózatokat és az adatokat a fejlett számítógépes fenyegetésekkel szemben is, mint például a nulladik napi támadások, amelyeket a hagyományos biztonsági megoldások még nem észlelnek. Az ATP kiegészíti az USG FLEX-et a Nebula-kompatibilis tűzfal-megoldások egyre növekvő kínálatában. Az ATP-t gyakran használják a központokban vagy nagy irodákban, míg az USG FLEX alkalmazása inkább a kisebb irodákhoz vagy kirendeltségekhez javasolt.

 

 

Teljes ellenőrzés és következetes irányelvek

A biztonságos távoli munkavégzés támogatása érdekében a hálózati rendszergazdák kihasználhatják a Nebula Control Center új kulcsfontosságú funkcióit, amellyel könnyen és közvetlenül kiépíthetik a Zyxel SecuExtender VPN klienst. A SecuExtender telepíthető a végpontokra, beleértve az asztali számítógépeket vagy laptopokat, és segítségével kétfaktoros hitelesítés és alagútvédelem biztosítható az otthonról vagy az irodán kívülről dolgozók számára. Most, hogy a SecuExtender elérhető a Nebula-ból, a hálózati rendszergazdák központilag kezelhetik az összes végpont biztonságát, biztosítva, hogy helytől függetlenül ugyanaz a biztonsági házirend érvényesülhessen.

 

 

Egyszerűsített licenc kezelés

A korszerűbb és egyszerűbb felhasználói élményt nyújtó partnerek támogatása érdekében a menedzselt és értéknövelt szolgáltatók mostantól a Circle előfizetéskezelő platformon keresztül is kezelhetik a Nebula-licenceket. A korábban csak biztonsági licencek kezelésére alkalmas Circle mostantól egyetlen eszközben központosítja az eszközök, a fiókok kezelését és az e-kereskedelmet.

 

„A Nebula legújabb frissítései több mint 60 különböző termékből álló portfóliót tesznek elérhetővé az ügyfelek számára, amelyek mind együtt kezelhetők egy felhőalapú, hálózat által felügyelt platformon. Ez a kis- és középvállalkozások számára rengeteg lehetőséget kínál, amelyek megfelelnek a speciális igényeiknek és a különféle telepítési környezeteknek. Mivel a hálózatok helyzete rengeteget változott az elmúlt 18 hónapban, tovább fejlesztettük a kis- és középvállalkozásoknak és menedzselt szolgáltatóknak nyújtott ajánlatainkat annak biztosítása érdekében, hogy lépést tudjanak tartani a biztonsági és hálózatkezelési kihívásokkal.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

 

A Nebula a legátfogóbb felhőalapú hálózatkezelési megoldás a kis- és középvállalkozások számára. A Nebula kínálatába folyamatosan kerülnek be további termékek, hogy kínálatával a piac élén maradjon. Az ATP mellett most már az USG20-VPN tűzfal is Nebula-kompatibilis, a firmware-frissítés után. A nemrégiben piacra dobott NWA50AX és NWA55AXE WiFi 6 hozzáférési pont modellek pedig már a kiadásuk napjától kezdve Nebula-kompatibilisek voltak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15