Az ország legnagyobb BMW M-es kereskedését alakította ki a Wallis Motor

forrás: Prím Online, 2022. július 22. 14:01

A legnagyobb hazai M-es szekciót hozta létre a BMW járművek értékesítésében és szervizelésében közel 30 éve piacvezető Wallis Motor, jelentősen átalakítva Wallis Motor Duna márkakereskedését. A beruházás hátterében a BMW M ötvenéves jubileuma iránti tisztelgés mellett az egyre növekvő régiós értékesítési darabszám áll. A Wallis Motor az M utcai sportautók krémjét vonultatja fel, az ügyfeleket mostantól exkluzív szolgáltatások, külön parkolóhelyek, tesztflotta és dedikált értékesítői iroda is várja a Könyves Kálmán körúti szalonban.

2015 után ismét megújult és alapvetően bővíti kínálatát Magyarország egyik legrégebben működő BMW márkakereskedése. Tovább erősítve piaci pozícióját, a Wallis Motor Duna létrehozta az ország legnagyobb M-es szekcióját és mostantól dedikált prémiumkörnyezetben kínálja ügyfelei számára a teljesítményre optimalizált és nagyteljesítményű BMW sportautókat. 

 

 

Tisztelgés a „legerősebb betű” előtt

A „bővítés” apropója, hogy a BMW Motorsport divízió, mai nevén BMW M GmbH, idén ünnepli alapításának 50. évfordulóját. A BMW M azóta a „legerősebb betűvé” vált, világméretű közösséggel rendelkező divízió, a BMW modellek legjavát szolgáltató részleg, sokak számára az ok, amiért BMW-t vesznek. A jubileumi év az ikonikus BMW Motorsport logó visszatérésével vette kezdetét, amivel a BMW M egyértelmű jelzést küldött a tradíció szerelmeseinek. Idén ugyanis minden BMW M, illetve M Sport csomaggal ellátott BMW modell vásárlója dönthet úgy, hogy autójára a klasszikus logó kerüljön fel (a propeller körül három félkörív található piros, ibolya és kék színben). 

 

„Az átalakítás tervezésekor egyértelmű volt számunkra, hogy mi is tisztelegni szeretnénk az M divízió elmúlt 50 éves rendkívüli teljesítménye előtt, ezért az eredeti logó a kereskedés dekorációjában is hangsúlyos szerepet kapott. Rengeteg egyedi M-elem és design emlékeztet minket a szalonban a legerősebb betű adta életérzésre, amit még inkább fokoz az a lifestyle-sziget, ahol exkluzív M-es ruházati termékek és kiegészítők várják a rajongó vásárlókat. Emellett folyamatosan állítunk majd ki M-es oldtimer típusokat is, rendszeresen cserélve őket, hogy mindig legyen újabb ok ellátogatni hozzánk” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón Mátrabérci Sándor, a Wallis Motor ügyvezető igazgatója. 

 

 

Különleges modellek, exkluzív szolgáltatás

A márkakereskedésben, több mint 200 m2-en, 5 dedikált helyet kaptak az M-es autók, amelyekből a legtöbb tesztelhető is, így nem csupán megnézni, de kipróbálni, vezetni is lehet őket. A Wallis Motor a megnyitóra is különleges modellekkel készült, így a résztvevők többek között a Z3M, az M635 CSI, az M850i CSI E31, és a BMW M4 GT4 típusokkal is találkozhattak. 

 

„Szerettük volna nem csak a létesítményt megújítani, hanem a vásárlói élményt is az elejétől a végéig különlegessé, emlékezetessé tenni. Onnantól, hogy a leendő M-tulajdonosokkal dedikált M-es értékesítői irodában külön az ezekre a modellekre specializált értékesítő kolléga foglalkozik, egészen oddáig, hogy a megvásárolt M-es modellek külön M-es helyiségben vehetők át. Aki pedig BMW M-es típussal érkezik, természetesen M-es parkolóhelyen hagyhatja autóját a látogatás idejére” – tette hozzá Dósa Péter, a Wallis Motor marketing vezetője.

 

A Wallis Motor szlogenje, az „Elsőnek lenni” jelmondat a szervizelésre is vonatkozik az M szekciónál, hiszen exkluzív szolgáltatás keretében prioritást adó piros folyosó biztosítja az ügyfelek számára, hogy tervezett szervizlátogatások esetében maximum 3 napon belül szervizidőponthoz jussanak. Ráadásul mivel egy M-es modell gondos odafigyelést igényel, minden új M-es autó vásárlása esetén 3 éven keresztül, akár évente egyszer a Wallis Motor Duna szállítja el és vissza a szervizelendő autót Budapest területén belül, így a tulajdonosnak kimozdulnia sem kell. Mindemellett 1 év ingyenes gumihotel-szolgáltatás is jár az M-es modellek mellé a téli-nyári gumik tárolására. 

 

 

Növekvő értékesítési számok, ambiciózus tervek, elkötelezett márkanagykövetek 

A legnagyobb hazai M-es kínálat kialakítását az egyre növekvő értékesítési számok is alátámasztják, az eladás lényegében folyamatosan nő a régióban, de például az M3/M4 modellek tekintetében ez 74 százalékos növekedést jelentett a legfrissebb adatok szerint. 

 

„A világban, világgazdaságban szétnézve, napjainkban a küzdelem és a nehézségek dominálnak – éppen ezért is örömteli, hogy a BMW Magyarországon olyan partnerekkel dolgozhat együtt, akik töretlenül hisznek a márka fejlődésében és jövőjében. A hazai személygépkocsi piac már csökkenést mutat 2021-hez képest, de ezen belül a prémium szegmens és a BMW továbbra is a növekedés útján jár. A Wallis Motor most a BMW márka legerősebb betűjére, az „M-re” helyezi a hangsúlyt és nyomja meg a gázpedált, Magyarországon eddig nem elérhető, dedikált formában. Egy különleges termékpaletta különleges környezettel várja mostantól azokat, akik részesei szeretnének lenni az „M” erejének. A befektetés és átalakítás létjogosultságát mi sem támasztja alá jobban, mint hogy a tavalyi évhez képest mintegy 30%-kal növelte „M High Performance” modellek értékesítését a BMW a hazai piacon, elsősorban az új M3 és M4 modelleknek köszönhetően. Emellett büszkék lehetünk arra, hogy mára minden 5. megrendelt BMW - M, vagy M Performance modell” – mondta el a megnyitón Mester András, a BMW Group Magyarország értékesítési vezetője. 

 

Hatalmas a várakozás az új M modellek közelgő bevezetése kapcsán is, a BMW XM és a BMW M3 Touring már itt állnak a küszöbön, várva, hogy még több új élményt kínáljanak leendő tulajdonosaiknak a megújult Wallis Motor Duna M-es részlegében. 

 

Az újításokról, szolgáltatásokról, a Wallis Motor Duna M-szekciójáról a BMW márkanagykövetei is folyamatosan tudósítanak majd. Köztük Talmácsi Gábor, aki együtt ünnepelt az M-es rajongókkal a megnyitón, valamint Kiss Norbert autóversenyző autója kapcsán érdekesség, hogy saját BMW M6-osának rendszeres szervizéről a Wallis Motor Dunában gondoskodnak. 

Kulcsszavak: Wallis Motor

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Erősödő partnerség a BMW-vel

Az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar csatlakozásával bővült a BMW és a Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás. A szerződésmódosítást kedden írták alá az egyetem és az autógyár vezetői.

2024. március 21. 14:43

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05