Az Oracle Red Bull Racing 2023-ban is az Oracle felhő segítségével készül a versenyekre

forrás: Prím Online, 2023. február 7. 10:05

Oracle Red Bull Racing a szezon kezdetén ismertette új technológiai terveit, amelyek segíteni fognak megtartani bajnoki pozícióját. Arra építve, hogy az adatok elősegítik a teljesítmény növelését, az Oracle Red Bull Racing az Oracle felhő használatával fejleszti tovább szurkolói platformját – többek között versenyt hirdet az új autó, az RB19 festésének megtervezésére. A csapat a pályán is tovább növeli versenyelőnyét a felhőben futtatott több milliárd szimuláció által, amelyek segítenek a legjobb versenystratégiai döntések meghozatalában. Emellett az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) a legmodernebb számítási képességekkel támogatja a Red Bull Powertrains fejlesztéseit a 2026-os szezonra készülve.

"Az Oracle Cloud hozzásegített minket a 2021-es és 2022-es bajnoki győzelmekhez, és tudjuk, hogy az idei szezonban is támogatni fogja rajongóinkat, a csapatot és a versenyzőinket" – mondta Christian Horner, az Oracle Red Bull Racing csapatfőnöke és vezérigazgatója. "Az Oracle-re támaszkodunk, hogy az adatok alapján megalapozottabb, hatékonyabb és gyorsabb döntéseket hozzunk a pályán és azon kívül is. A versenystratégiától a Red Bull Powertrains infrastruktúránk támogatásán át a a rajongók bevonásáig – az Oracle szerves részét képezi szervezetünk sikerének."

 

A rajongók történelmet írhatnak saját designjukkal  

 

Miközben az Oracle Red Bull Racing csapata 2022-ben győzelmet győzelemre halmozott a pályán, az Oracle egyedülálló szurkolói platformjával, a The Paddock-kal segített a csapatnak még több rajongót megnyerni. Az Oracle Cloud Customer Experience (CX) technológiája által támogatott online hűségprogram 2022-ben jelentős növekedést ért el. Több mint 250 000 taggal bővült, és videók, kvízek és versenyek segítségével teremtett kapcsolatot a rajongókkal, akik exkluzív betekintést kaptak a kulisszák mögé és kapcsolatba léphettek a csapattal, illetve egymással. Hogy a szurkolók számára még izgalmasabbá tegye az idei évet, a csapat versenyt hirdet, amelynek keretében a Paddock-tagok megtervezhetik az autók festését mindhárom Amerikai Nagydíjra, amelyekre Miamiban, Austinban és Las Vegasban kerül sor.

 

"Az Oracle technológiája arra épül, hogy sikerre segítse ügyfeleit" – mondta Karan Batta, az OCI termékért felelős alelnöke. "Az Oracle Red Bull Racing pontosan ugyanazt a technológiát használja, amely világszerte és szinte minden iparágban segíti a szervezeteket a legnagyobb és legösszetettebb kihívások megoldásában."

 

 

Közel 100 milliárd versenystratégiai szimuláció javítja a döntéseket 2023-ban

 

Az Oracle továbbra is biztosítja a csapat sikerét a versenypályán azáltal, hogy a versenystratégia technikai hátterét adja: a több milliárd számítógépes szimulációt, amely lehetővé teszi a versenystratégák számára, hogy a másodperc tört része alatt hozzanak döntéseket. Tavaly az OCI létfontosságú szerepet játszott az Oracle Red Bull Racing bajnoki győzelmében, lehetővé téve a csapat számára, hogy folyamatosan, valós időben futtassa a versenyszimulációkat, így a versenyzők gyorsan tudtak reagálni az autók teljesítményére, a pályán bekövetkező változásokra és a versenytársak verseny közbeni döntéseire.

 

2022-ben az Oracle csökkentette az adatokhoz való hozzáférés késleltetést, növelte a szimulációk mennyiségét és sebességét, ami a lefuttatott szimulációk teljes számának 25%-os növekedését eredményezte. Egy olyan sportágban, ahol minden tizedmásodperc számít, és ahol minden döntést mikroszkóp alatt, gondosan elemeznek, a szimulációs adatok hatalmas tárához való hozzáférés, az azonnali feldolgozás és kivitelezhető stratégiává alakítás jelentheti a különbséget a győzelem és a vereség között. A csapat becslései szerint 2023-ban közel négymilliárd szimulációt futtat majd le egy versenyhétvégén, és közel 100 milliárd szimulációt a szezon során, miközben az OCI segítségével újabb világbajnoki címet szerez.

 

Hajtásláncok szimulációja OCI-al

 

Az Oracle a Red Bull Powertrains-szal is együttműködik, miközben az a következő generációs hibrid motort fejleszti, amely a csapat autóit fogja hajtani a 2026-os szezonban. Az OCI támogatja a csapat nagy teljesítményű számítási kapacitást (HPC) igénylő feladatait, melyekben összetett, számításigényes szimulációkat végeznek a hajtáslánc-tervezés kritikus elemeinek modellezésére.

 

A közelgő Forma-1-es szezonon túl az Oracle továbbra is támogatja az Oracle Red Bull Racing Esports-ot. Az OCI segíti az esport csapatot az adatok elemzésében, hogy jobb versenydöntéseket hozhassanak, és jobban átlássák saját teljesítményüket. Emellett a szimulációs technológiához is hozzáférést ad, hogy javítsa a pilóták felkészülését – akárcsak a Forma-1-es csapat esetében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05