A legkisebb Fujitsu notebook

Tóth Kristóf, 2001. október 23. 15:48
A Fujitsu PC bemutatta a világ egyik legkisebb notebookját, amelynek teljesítménye vetekszik a legtöbb korszerű hordozható számítógépével.
A Fujitsu a legújabb, LifeBook P szériához tartozó notebookjának kifejlesztése során minden olyan szempontra igyekezett odafigyelni, amelyek a hordozható számítógépek esetében nélkülözhetetlenek. Így a cég nemcsak a nagy teljesítményt tartotta szem előtt, hanem a kis méretű kialakítást, az alacsony fogyasztású működést és a különböző multimédiás alkalmazások támogatását is.

Az új, LifeBook P szériás notebook kialakításának köszönhetően nagyon könnyen hordozható, hiszen a nagysága mindössze körülbelül 27x18x4 centiméter, míg a súlya kevesebb mint három kilogramm. Az új számítógép természetesen nemcsak a könnyű hordozhatóságának köszönhetően lehet majd népszerű a vásárlók körében, hanem többek között a nagy teljesítményű, ugyanakkor alacsony fogyasztású működése is felkeltheti a felhasználók érdeklődését. A notebook a Transmeta 800 MHz-es Crusoe TM5800 processzorára épül, amely nagyon energiatakarékosan üzemeltethető. A Transmeta CPU-jának és a kiváló akkumulátoroknak köszönhetően a számítógép már alapesetben is körülbelül 7 órán keresztül használható egy feltöltéssel, de kiegészítő akkumulátorok segítségével akár 14,5 órás üzemidő is elérhető.

Az új LifeBook P szériás notebookban a 800 MHz-es processzor mellett megtalálható többek között 128 megabájt memória és egy 20 gigabájt kapacitású merevlemez is. A számítógéphez tartozó 10,6 colos, SXGA felbontású kijelző az ATI RAGE Mobility-M grafikus vezérlőhöz csatlakozik, amelyhez 4 megabájt memória tartozik. Mindezek mellett a notebookban természetesen olyan komponensek is megtalálhatók, amelyek a különböző hálózatokhoz való csatlakoztatást teszik lehetővé. Így helyet kapott benne egy 56 Kbit/másodperc sebességű modem és egy integrált 10/100 base-TX Ethernet vezérlő is. A különböző perifériális eszközök csatlakoztatásához IEEE 1394 és USB interfész is rendelkezésre áll. A számítógéphez DVD/CD-RW meghajtó is rendelhető.

Az új LifeBook P szériás notebook a Windows XP Home Edition vagy a Windows 2000 operációs rendszerrel kerül forgalomba. A legolcsóbb konfiguráció körülbelül 1500 dollárért (420 000 forintért) vásárolható meg.

Kulcsszavak: notebook Fujitsu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05