Multimédiás notebookok

Tóth Kristóf, 2001. október 31. 07:49
A Fujitsu bemutatta a legújabb, LifeBook C szériás hordozható számítógépeit, amelyek elsősorban a multimédiás képességeiknek köszönhetően emelkednek ki a piac többi notebookja közül.
A hordozható számítógépek iránt egyre komolyabbak az elvárások. Ennek leginkább az az oka, hogy a felhasználók a notebookjaikon olyan alkalmazásokat is szeretnének futtatni, amelyeket az asztali számítógépeiken is. Természetesen ezen szoftverek közé tartoznak a multimédiás alkalmazások is, amelyek sok esetben nagy teljesítményű PC-k használatát igénylik. Éppen ezért a Fujitsu az új, LifeBook C szériás notebookjait igyekezett úgy kifejleszteni, hogy azok megfelelő hatékonyságot biztosítsanak a komolyabb multimédiás programok futtatásához is. Sara Nelson, a cég egyik alelnöke elmondta, hogy az új notebookok teljesítménye vetekszik a korszerű asztali számítógépekével, és számos multimédiás funkcióval is rendelkeznek.

A legújabb LifeBook C notebookok az 1 GHz-es vagy a 900 MHz-es frekvenciával működő Intel Pentium III processzorokra épülnek, amelyek támogatják az akkumulátorkímélő SpeedStep technológiát is. A számítógépekben 256 MB memória mellett 20 vagy 30 GB kapacitású merevlemezek kapnak helyet. Természetesen az 56 Kbit/másodperc sebességű modem és az Ethernet vezérlő sem hiányzik a konfigurációkból. A 15 colos, XGA felbontású kijelző kiváló minőségű megjelenítést tesz lehetővé. A komolyabb grafikus teljesítményt igénylő alkalmazások hatékony futtatásáról és a jó minőségű DVD-lejátszásról többek között az ATI RAGE Mobility-P vezérlő gondoskodik, amelyhez 8 MB memória tartozik.

Az új notebookokhoz CD-ROM, DVD, CD-RW vagy DVD/CD-RW meghajtó is rendelhető. A különböző perifériális eszközök csatlakoztatására egy darab IEEE 1394 és négy darab USB port is rendelkezésre áll. Az előbbi gyors adatátvitelt biztosít, míg az USB csatlakozók a perifériák párhuzamos használatát teszik lehetővé. A számítógépekhez egyszerre akár digitális kamera, szkenner, nyomtató és egyéb USB-kompatibilis eszköz is csatlakoztatható.

A LifeBook C szériás notebookok a Microsoft Windows XP Home Edition, a Windows XP Professional Edition, a Windows 2000 Professional vagy a Windows 98 Second Edition operációs rendszerrel vásárolhatók meg. Az alapkonfiguráció ára körülbelül 1400 dollár (400 000 forint).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09