Net.Portal megoldás az Axistól

Kovács Attila, 2001. november 8. 22:39
Az Axis Kft. korábban megismert portál-kínálatát bővítette a francia Mediapps cég Net.Portal megoldásával, amely egy portálgenerátor szoftver és a Mediapps által kategorizált, csatornákba szervezett, mintegy 30 ezer információforrás közvetítője. Az Axis a Net.Portal értékesítésével B2E, B2B, B2C portálokat kínál hazai ügyfeleinek, a hazai tartalomszolgáltatóknak pedig lehetővé kívánja tenni a sok száz európai Net.Portal felhasználó köréhez való csatlakozást.
A november 8-i budapesti Net.Portal bemutatót Kárpáti Zoltán, az Axis üzletág-vezetője nyitotta meg, majd Berkovich Gábor fejlesztési igazgató és a francia partner Közép-Kelet-európai kereskedelmi felelős vezetője, Stephan Landier tartott előadást. Továbbá a Mediapps munkatársai a cég termékcsaládjáról és a Net.Portal vállalati alkalmazásairól beszéltek. Az 1999-ben alapított cég vezető szerepet tölt be Európában a vállalati portálmegoldások és a vállalati alkalmazás-integráció terén a müncheni, londoni párizsi és madridi irodák irányításával.

A vállalati portálok esetén a munkatársak gondja, hogy a túl sok információ között nehéz megtalálni és elérni a szükségeset, a vállalatvezetés számára pedig feladatot jelent a csoportmunkához biztosítani a megfelelő információelosztást. A vállalati keretek kiterjesztése jeleni a megoldást ; egy vállalati portál segítségével lehet egyazon keretben összefogni az ügyfeleket, partnereket és a forrásokat, az internetes keresőket, az intranetes szoftvert, az e-mail kezelést, az SMS vagy WAP telefonokat és a Palm vagy Pocket PC eszközöket. A Mediapps Net.Portal eszközöket nyújt ehhez; a Net.EAI-t a strukturált információk kivonatolására (Baan, CICS, DB2, Informix, Oracle, SAP, SQL Server, Sybase, stb.), a Net.Semantic-ot a strukturálatlan információk integrálására, a vállalaton kívüli információk összegyűjtésére, csoportosítására és társítására (a többnyelvű tartalmak támogatásával nagy hozzáadott érték biztosítható) , a Net.Portal News-t a dinamikus információk publikálására.

A Net.Portal rugalmas kialakítást tesz lehetővé, a portál látogatói saját ízlésük szerint testre szabhatják annak megjelenését, az újabb bejelentkezéskor így már rögtön a kívánt tartalommal, formával, elrendezéssel találkozhatnak. A termék multi-platformos: támogatást ad a Java, a Lotus Domino, a Microsoft IIS és egyéb megoldások számára, a Citrix NFuse kliens be van ágyazva a Net.Portalba. A Net.Portal megoldásnak Európa-szerte több mint 300 neves ügyfele van.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09