A Nokia Series 60 platformját a Matsushita teszteli

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 28. 22:02
A vezető japán mobilkészülék-gyártó vállalat, a Matsushita és a Nokia bejelentette a Nokia Series 60 platform értékelésére és tesztelésére vonatkozó megállapodását.
A nemrég bemutatott Series 60 platform az intelligens telefonok számára készült terminálszoftver-platform, amelyet a Nokia licencmegállapodás keretében forráskódtermékként más mobilkészülék-gyártóknak bocsát rendelkezésére. A gyártók a Series 60 platformot saját, a Symbian operációs rendszeren működő telefonjukba építhetik be.

„A Matsushita célja, hogy a lehető legjobb platformokat és megoldásokat keressük meg, fejlesszük ki és alkalmazzuk annak érdekében, hogy ügyfeleinknek egy mindenütt jelen lévő, szélessávú hálózaton olyan kulcsfontosságú nyílt szabványokat és szolgáltatásokat támogató mobilkészülékeket kínálhassunk, mint amilyen például a multimédiás üzenetküldés” - mondta Ken Suda, a Matsushita Communication Ind. igazgatója és igazgatótanácsának tagja.

„A Matsushita és a Nokia ugyanazt a célt tűzte ki maga elé: a mobilalkalmazások nagy, egységes piacának létrehozását, ahol a fogyasztó szabadon, egyéni preferenciái alapján választhat mobilkészüléket, ugyanakkor biztos lehet az új, izgalmas szolgáltatások elérhetőségében anélkül, hogy a nem egységes technológiák határt szabnának lehetőségeinek” - mondta Pertti Korhonen, a Nokia mobilszoftverrészlegének alelnöke.

A Series 60 Platform könnyen használható, egy kézzel működtethető, színes kijelzőjű, tartalomban gazdag kommunikációt és fejlett alkalmazásokat kínáló készülékekhez készült. A licencfelhasználók saját fejlesztésű telefonjaikba építhetik be a szoftverplatformot, ezáltal az új telefonmodelleket gyorsabban és alacsonyabb költséggel dobhatják piacra. A Nokia Series 60 platformja forráskódtermékként lesz elérhető, így a licencfelhasználók termékeiket egyénivé tehetik, biztosítva ezáltal a versenyt a mobiltelefonok piacán. A Series 60 Platform a fejlett, adattovábbításra képes mobiltelefonok számára kifejlesztett Symbian operációs rendszeren futó kulcsfontosságú telefóniaalkalmazásokat, személyes információkezelési alkalmazásokat, böngésző és üzenetküldési szoftverklienseket, valamint teljes és módosítható felhasználói interfészt tartalmaz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09