Megalakult a világ első luxusmobilgyártója

Tóth Kristóf, 2002. január 23. 20:09
A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a finn Nokia hétfőn útjára indította a világ első luxuskategóriájú mobiltelefonokat gyártó cégét, amely kézzel kidolgozott, arany-, illetve platinaborítású készülékeket tervez kiadni.
A Vertu Ltd. a Nokia függetlenül működő leányvállalata lesz, 20 ezer dollárnál is drágább készülékeit pedig a világ exkluzív üzleti negyedeiben fogja árulni az év közepétől.

Az első Vertu-eszközök platinából készült borítással fognak rendelkezni, kijelzőjük előtt zafír kristályüveg kap helyet, hangjuk pedig olyan tiszta lesz, mint "Mozart szimfóniája", közölte a társaság. A Vertu első mobiltelefonja nem kevesebb mint 21240 dollárba fog kerülni. A telefon belső rendszerei kivétel nélkül a milliomos vásárlók igényeinek megfelelően lesznek kialakítva, természetesen speciális, hétköznapi modellekben ismeretlen alkatrészekből.

Az anyacég Nokia azt reméli, hogy a Vertu egy új profitszerzési szegmenst nyit a társaság számára a luxustermékek piacán, amikor is a mobiltelefonok eladásai világszerte folyamatosan lassulnak. "Óriási lépést teszünk előre" - mondta Frank Nuovo, a Vertu vezető tervezője egy telefonos interjú során. "Teljesen az alapoktól építettük fel ezt a társaságot mindenféle korlátozás nélkül" - tette hozzá Nuovo, akinek jelentős érdemei vannak abban, hogy a Nokia a világ vezető mobiltelefon-gyártójává nőtte ki magát. A tervező egyébként megőrzi pozícióját a Nokiánál is.

A londoni központú társaság mintegy öt évvel ezelőtt kezdte meg a működését teljes titokban. A Nokia által alapított Vertunak saját menedzsmentje, valamint 200 alkalmazottja lesz. A Vertu olyan vásárlóknak szánja mobiltelefonjait, akik hajlandóak magas árat fizetni egy olyan készülékért, amilyen csak keveseknek van a világon. A társaság más gyártók limitált modelljeivel ellenben a mobiltelefonok belső felépítését is kifejezetten a milliomos vásárlók számára alakítja ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05