Újabb GPRS-szerződést írt alá a Westel és a Szerencsejáték Rt.

OTS - Cégvonal, 2002. április 25. 10:35
A Szerencsejáték Részvénytársaság adatátviteli rendszerének további bővítését szolgáló bérleti szerződést írt alá tegnap Gébler József, a Szerencsejáték Rt. elnök-vezérigazgatója és Sugár András, a Westel Mobil Távközlési Részvénytársaság vezérigazgatója.
A 36 hónapra szóló megállapodás lehetővé teszi, hogy a Szerencsejáték Rt. további 100 db GPRS rendszerben működő- gyorsan, egyszerűen telepíthető és áttelepíthető - mobilterminállal bővítse adatátviteli eszközparkját.

A mobiltelefon szerepe a hétköznapi kommunikáción túlmenően az adatátvitelben is erőteljesen növekedik. A Westel GPRS szolgáltatásának (gyors csomagkapcsolt adatátvitel mobiltelefonon) bevezetése gyorsabbá, hatékonyabbá és gazdaságosabbá teszi az adatátviteli lehetőségeket. Ezt felismerve döntött a Szerencsejáték Rt. 2001. szeptemberben a GPRS szolgáltatás alkalmazása mellett - 15 db mobilterminállal -, akkor még kísérleti jelleggel. Az eltelt időszak igazolta a szolgáltatással és az üzemeltetéssel kapcsolatos előzetes várakozásokat, a mobilitás jellegéből adódóan pedig egyre több alkalmi rendezvényen lehetett lottózni.

A GPRS szolgáltatás a Szerencsejáték Rt. szempontjából nagyon előnyös, mert csak az átvitt adatmennyiség után kell a díjat megfizetni, vagyis akkor, amikor a terminálok rögzítik és továbbítják a megjátszott szelvények adatait, a készenléti időszakért, amikor a terminál nem forgalmaz, nem kell megfizetni az úgynevezett vonaltartási díjat.

A Szerencsejáték Rt. online fogadási rendszere döntően továbbra is az eddigi kétfajta adatátviteli módot - műholdas és vezetékes - fogja használni, azonban a jövőben egyre nagyobb számban jelennek meg a Westel GPRS szolgáltatást használó online terminálok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05