Jön a virtuális billentyűzet

Tóth Kristóf, 2002. május 15. 21:34
A Virtual Devices nevezetű cég mérnökei kifejlesztettek egy zseblámpa méretű parányi eszközt, mely képes egy virtuális billentyűzetet vetíteni a felhasználó előtt lévő lényegében bármilyen felületre, vagyis elmondható, hogy megszületett az abszolút helytakarékos virtuális billentyűzet.
A keresztségben a Virtual Keyboard nevet kapott eszközt a fejlesztők elsősorban azon felhasználóknak ajánlják, akiknek már elegük van a kéziszámítógépek sokszor rendkívül kényelmetlen adatbeviteli megoldásaiból, és szeretnének kipróbálni valami teljesen új billentyűzet-technológiát.

A keddi bejelentés kapcsán a cég munkatársai elmondták, hogy a virtuális billentyűzet működése rendkívül egyszerű: a szerkezet a felhasználó előtt található felületre rávetíti egy a valóságban nem is létező billentyűzet képét, majd kamerák segítségével folyamatosan figyeli, hogy a felhasználó ezen a látszólagos billentyűzeten milyen gombokat nyomott meg. Steve Montellese, a Virtual Devices egyik vezető technológusa újságírók körében azt nyilatkozta, hogy a Virtual Keyboard rövid időn belül várhatóan rendkívül nagy sikert arat majd mind a felhasználók, mind a kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó cégek körében, sőt Montellese szerint a Virtual Keyboard nagyon fontos szerepet játszhat abban is, hogy a jövőben minden eddiginél több kéziszámítógép kerül majd forgalomba.

Szakértők szerint a Virtual Keyboard egy igencsak ígéretes eszköz, melynek köszönhetően a jövőben sok olyan felhasználó is kéziszámítógép vásárlás mellett fog dönteni, aki az eddigiekben idegenkedett ezen parányi számítógépek adatbeviteli megoldásaitól. Sokan úgy vélik, hogy amennyiben a most bejelentett virtuális billentyűzet beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor a felhasználók egy része a notebookok használatáról villámgyorsan át fog térni a kéziszámítógépek használatára.

A cég munkatársai elmondták, hogy a Virtual Keyboard rövid időn belül megjelenik a kereskedelmi forgalomban, ára várhatóan 100-150 dollár körül alakul majd. Eleinte kizárólag önálló termékként lesz kapható, azonban a Virtual Devices állítólagosan már több kéziszámítógép-gyártó céggel is felvette a kapcsolatot a virtuális billentyűzet ügyében, így szinte biztosra vehető, hogy hamarosan napvilágot látnak majd a gyárilag ilyen újgenerációs billentyűzettel szerelt kéziszámítógépek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50