Új GPRS mobiltelefon a BenQ-tól

Tóth Kristóf, 2002. október 21. 21:14
A legnagyobb tajvani mobiltelefon-gyártó cégek között nyilvántartott BenQ a napokban piacra dobta első GPRS mobiltelefonját, mely szakértők szerint nagy segítségére lehet a gyártónak abban, hogy 2003-ban elérhesse a célul kitűzött 7 százalékos tajvani piaci részesedést. Jelen pillanatban a BenQ mintegy 5 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak a tajvani mobiltelefon-piacon, mely adat alapján a BenQ jelenleg a negyedik legnagyobb tajvani mobiltelefongyártó cég.
A mostani bejelentés kapcsán a cég munkatársai elmondták, hogy a keresztségben BenQ M560G nevet kapott vadonatúj mobiltelefont a gyártó elsősorban a 18-29 éves korosztályba tartozóknak ajánlja. A cég képviselői külön kiemelték, hogy a BenQ első 2,5G, vagyis GPRS-kompatibilis mobiltelefonja színes kijelzővel rendelkezik, számos polifonikus csengőhangot tartalmaz, és két olyan játékot is a felhasználók rendelkezésére bocsát, mely játékok kifejlesztésében egy dél-koreai szoftverfejlesztő cég nagy segítséget nyújtott a BenQ-nak. Irwin Chen, a BenQ vezeték nélküli megoldások fejlesztésével foglalkozó részlegének elnöke a hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, hogy a BenQ Tajvanon az idei év hátralévő részében havonta legalább 25 ezer darab M560G típusjelzésű készüléket kíván eladni, valamint utalt arra, hogy a jövő évben várhatóan tovább javulnak majd az említett modell eladási mutatói.

Chen elárulta, hogy a BenQ az M560G-t követően az elkövetkező hónapokban számos vadonatúj mobiltelefont kíván piacra dobni. Chen elmondása szerint az idei év végéig a BenQ várhatóan még legalább három mobiltelefon-újdonságról fogja lerántani a leplet, és a cég a jövő év elején is számos új modellt kíván bemutatni. A jövő év első negyedében esedékes egy színes kijelzővel rendelkező, összecsukható GPRS mobiltelefon debütálása, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a gyártó várhatóan 2003 harmadik negyedévében kezdi meg a forgalmazását annak az új generációs mobiltelefonjának, mely immár integrált digitális fényképezőgépet is tartalmazni fog. A BenQ egyébként a jövő év második felében egy Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszerrel ellátott kéziszámítógépet is piacra kíván dobni.

Kulcsszavak: GPRS mobiltelefon Benq +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50