A Sendo lemond a Smartphone alkalmazásáról

Tóth Kristóf, 2002. november 9. 11:39
A brit mobiltelefon-gyártó Sendo csütörtökön bejelentette, hogy félbeszakította Z100 típusjelzésű, Microsoft Smartphone 2002-alapú készülékének fejlesztését, és a közeljövőben egy Symbian-alapú megoldást dob piacra.
Bár a Sendo a Microsoft egyik fő partnere volt a Smartphone projektben, mint Hugh Brogan, a brit cég vezérigazgatója elmondta, a társaság lemondott a Z100 Smartphone kiadásáról. A készülék eredetileg néhány hét múlva jelent volna meg. "Nem fogunk kiadni Microsoft-alapú készülékeket. Nem lesz Z100 sem" - mondta Brogan.

A Sendo vezetője elmondta, hogy a társaság betekinthet a Symbian OS operációs rendszer forráskódjába, amely lehetővé teszi a megoldások testre szabását. A Microsoft Smartphone esetében ez a lehetőség nem áll fenn.

Brogan szerint mindkét operációs rendszer rendelkezik a szükséges alkalmazásokkal, mint például az e-mail kliens, a jegyzettömb vagy a naptár, de a Microsoft nem tette lehetővé a Sendo számára, hogy olyan megoldásokat építsen készülékébe, amellyel megkülönböztethetné azt a hasonló intelligens mobiltelefonoktól.

Mindez különösen jelentős csapás a szoftveróriás Microsoft számára, mivel a társaság tavaly még kisebbségi részt is szerzett a Sendóban. "A Microsoft licencfeltételei nem tették lehetővé azt a nagyfokú testre szabást, amelyet a mobilszolgáltatók igényelnek a készülékekben" - mondta a londoni Ovum egyik elemzője.

Adam Anger, a Microsoft mobileszközökkel foglalkozó részlegének vezetője elmondta, hogy bár a Sendo lépése sajnálatos, a társaság továbbra is biztos a Smartphone sikerében. "Továbbra is teljes támogatását élvezzük számos mobilszolgáltatónak, szoftverfejlesztőnek és három hardvergyártónak."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50