Nokia 5100

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 9. 20:48
A Nokia aktív kategóriájának új telefonja a Nokia 5100 készülék.
Az aktív életstílus merész, mégis funkcionális kiegészítők iránti igényére válaszolva a Nokia 5100 a sokféle hordozhatóságot és a tartósságot a háromsávos (EGSM 900/GSM 1800/1900) funkcióval ötvözi. Az aktív szabadidőt kedvelők ösztönzésére modern külsővel felruházott Nokia 5100 telefon emellett friss műszaki újdonságokat, például teljes színes kijelzőt, Java technológiát és multimédiás üzenetküldési (MMS) funkciót is tartalmaz. A készülék szállítása a tervek szerint 2003 első negyedévében indul világszerte.

"A Nokia 5100 kifejlesztésével a mobilkommunikációt teljesen új környezetbe helyezzük, és válaszolunk az aktív életet élő fogyasztók igényeire. Az áramvonalas, dinamikus formatervezéssel és merész termékkoncepció alapján megalkotott Nokia 5100 egyensúlyt teremt az igényes külső és a nagy teljesítmény között" - mondta Seppo Laukkanen, a Nokia Mobile Phones Product Management részlegének alelnöke.

Innovatív felépítésének, alapanyagainak és a felhasználó által cserélhető Xpress-on elő- és hátlapjainak köszönhetően a Nokia 5100 telefon fokozott védelmet nyújt a por, a fröccsenő víz és az ütődések ellen. A készülék fogása a gumival borított felülete és kézbe simuló formája miatt szilárd és biztonságos, a nagy felbontású színes kijelzőn pedig a megfelelő méretű gombokkal és a négy irányban elforduló nyílgombbal gyorsan és egyszerűen mozoghatunk.

A Nokia 5100 egyedülálló, beépített zseblámpája a telefont az aktív felhasználó eszköztárának nélkülözhetetlen elemévé teszi. A beépített kalóriaszámláló megadja az egyes sporttevékenységek során elégetett kalóriamennyiség becsült értékét, melyet a kényelmes nyomon követhetőség érdekében a naptárban tárolhatunk. A telefon további szolgáltatásai között a kihangosítókénti használatot biztosító beépített hangszórót, sztereó FM rádiót, a háttérzajt leküzdő automatikus hangerőszabályzót és a környezet becsült zajszintjét megállapító zajszintmérőt találhatunk. A Nokia 5100 telefon szolgáltatásai között hőmérő, visszaszámláló- és stopperóra is szerepel.

A Nokia 5100 telefont a letölthető Java alkalmazásoknak, többszólamú (MIDI) csengőhangoknak és a teljes kijelzőt lefedő, színes háttérképeknek köszönhetően igényeinknek megfelelő módon alakíthatjuk át. Az MMS a hagyományos szöveges üzeneteket grafikával és hanggal egészíti ki. Az MMS jelentette élményt tovább gazdagítva, a fényképezővel ellátott fülhallgatóval a felhasználó egy pillanat alatt lefotózhatja az átélt kalandokat, és a képet a világ minden sarkába elküldheti barátainak.

A Nokia 5100 műszaki szolgáltatásai között a nagy adatsebességet és az új szolgáltatások, például játékok vagy webalapú alkalmazások elérésére lehetőséget nyújtó GPRS-t, a WAP 1.2.1 változatát és az MMS támogatását találhatjuk meg.

A Club Nokián elérhető digitális szolgáltatások kötött többszólamú (MIDI) csengőhangok, színes háttérképek és logók, valamint letölthető Java játékok szerepelnek.

A Nokia 5100 tömege 104 g, beszélgetésre maximum 2-5 órát biztosít, készenléti ideje pedig 150-300 óráig terjed.

Kulcsszavak: +fohir mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50