Nokia 7250

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 9. 21:11
A Nokia divattelefon-sorozatának legfrissebb darabja a Nokia 7250 készülék, melynek karcsú formája ebben a kategóriában elsőként rejt magában fényképezőgépet.
A cserélhető Xpress-on színes előlapok minden évszakban megújuló, friss választékának köszönhetően a készülék nem csupán a képi pillanatokat, hanem a kor szellemét is megragadja. A szolgáltatások gazdag sorát kínáló Nokia 7250 telefon teljes színes kijelzőt és multimédiás üzenetküldési (MMS) funkciót is biztosít, a beépített sztereó rádiónak és a külön megvásárolható Nokia zeneállványnak köszönhetően pedig izgalmas zeneforrásul is szolgál.

A hangkommunikációt és nagy sebességű adatátvitelt HSCSD és GPRS rendszereken világszerte biztosító, háromsávos (GSM900/1800/1900) Nokia 7250 készülék szállítása a tervek szerint 2003 első negyedévében indul. A telefon Európában, Afrikában, Ázsiában és az amerikai kontinensen lesz kapható.

"A Nokia telefonok minden generációjával szeretnénk meghaladni a kortárs mobilkészülékektől elvárt kényelmi és teljesítményszintet" - mondta Seppo Laukkanen, a Nokia Mobile Phones Product Management részlegének alelnöke. "Az új Nokia 7250 telefon bevezetésével a divatot és a legfrissebb trendet követő felhasználók számára is szeretnénk biztosítani a képi mobilkommunikációt garantáló készülékeink kínálatát. A teljes színes kijelző és a beépített fényképezőgép révén a Nokia 7250 felhasználói az elkészített képeket menet közben is eltárolhatják, majd azokat az átélt élményekkel együtt megoszthatják a többiekkel."

A Nokia 7250 telefon megjelenése innovatív és provokatív formatervezés eredménye. Az egyedi billentyűzetelrendezést merész csíkok teszik hangsúlyossá, színpompás Xpress-on előlapjai pedig az érzékek csemegéjét nyújtják. A gyorsutasítások kiadására is alkalmas, négy irányban mozgatható nyílgomb segítségével a nagy felbontású színes képernyőn egyszerűvé és gyorssá válik a mozgás. Az új Nokia 7250 súlya 92 gramm, beszélgetési ideje maximum 5 óra, készenléti ideje mintegy 300 óra.

A felhasználók a beépített, a kis méretű képernyőkre, így például a Nokia 7250 telefon 128x128 pixeles kijelzőjére tervezett CIF fényképezőgép segítségével hozhatnak létre multimédiás üzeneteket. A telefontulajdonos a multimédiás üzenetet világszerte bárkinek elküldheti egy másik MMS-képes telefonra vagy e-mail címre. Az új telefonnal létrehozott multimédiás üzenetek képeken kívül szöveggel és MIDI hangokkal is gazdagíthatók. A további képek és dallamok, valamint Java alkalmazások és divatos, stílusos háttérképek a Nokia 7250 WAP 1.2.1 böngészője segítségével egyszerűen letölthetők a Club Nokiából vagy más tartalomszolgáltatóktól.

A mobiltárca-alkalmazás és a WAP-böngésző megoldást jelent a kényelmes és megbízható mobiltranzakciók lebonyolítására. A SyncML támogatás révén a naptárban, névjegytárban vagy tennivalólistán tárolt személyes adatokat az éteren keresztül szinkronizálhatjuk a hálózati szerver segítségével, így például egy utazás alkalmával is frissíthetjük az irodai számítógép adatlistáit.

A Nokia zeneállvány segítségével a Nokia 7250 telefon beépített rádiója jó minőségű sztereó hangfalon keresztül is megszólalhat. Ehhez mindössze a tartóállványba kell helyezni a készüléket.

Kulcsszavak: +fohir Nokia mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09