Új karakterfelismerő szoftver a Palmokban

Kollár Csaba, 2003. január 18. 21:10
Elemzők szerint a Palm radikális megváltozásának egy újabb állomását jelképezi az a bejelentés, mely szerint a PalmSource licenceli a CIC Jot karakterfelismerő szoftverét az összes, jövőben megjelenő eszközében.
A megállapodás szerint a "Graffiti 2 powered by Jot"-ot beépítik a legújabb Palm OS verziókba, a Palm OS 4.2-be és a Palm OS 5-be.

A Graffiti 2 részét képezi egy új karakterfelismerő rendszer, amelynek az alapja a Jot, valamint más, régóta várt fejlesztés. A PalmSource OS marketingigazgatója, Michael Higashi úgy nyilatkozott, hogy "a Graffiti 2 legnagyobb előnye a Graffiti 1-gyel szemben az, hogy a 2-es verzió könnyebben tanul, így kevesebb idő kell neki és az új felhasználónak".

A Graffiti 2 nem támogatja a Graffiti 1 karaktereit, ugyanakkor támogatja az új egyesített "virtuális Graffitit", az API-t.

A Jot karakterfelismerő rendszer sikerét jelzi, hogy régóta szabvány a Pocket PC eszközök számára. A CIC fejlesztése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Pocket PC-ket használók viszonylag könnyen tudjanak szöveges formátumban írást bevinni készülékükbe. A sikerekre némi árnyékot vet, hogy egy évvel ezelőtt a Palm pert vesztett a Xeroxszal szemben, mely per alapját pont a Graffiti karakterek jelentették.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09