Készül az Intel szuperprocesszora

Kollár Csaba, 2003. március 21. 11:50
Az Intel egyelőre csak annyit hoz nyilvánosságra a szuperchipről, hogy azt többek között olyan alkalmazásokra tervezték, hogy a fogyasztók a vezeték nélküli szélessávú internetet bárhonnan elérjék, akár a konyhaasztal mellől, akár a közparkokból.
Az egyelőre "radio-free" névre keresztelt processzor ugyanis lehetővé teszi, hogy a felhasználónak közömbös legyen a kapcsolat módja a hálózathoz; így elemzők szerint a chip véget vethet a Wi-Fi kontra 3G háborúnak, melyet már több éve vívnak egymással a mobilkommunikációs iparág szereplői.

A hálózati szolgáltatók - mint a Vodafone vagy a Hutchison 3G - már készen áll a nagy sebességű adatszolgáltatások értékesítésére. Az ezekhez szükséges készülékek a 3G hálózatokhoz csatlakoznak, ugyanakkor e két vállalat is látja, hogy hasonlóan komoly a Wi-Fi tábor is, élén a BT-vel.

Gordon Graylish, az Intel igazgatója úgy nyilatkozott, hogy "az Intel radio-free technológiája valamennyi jelenleg ismert vezeték nélküli hálózati technológiával kompatibilis lesz, így a GPRS-szel, a 3G-vel és a Wi-Fi-vel. A fejlesztés alatt álló chipünk lehetővé tesz majd, hogy az eszközök minden fennakadás nélkül csatlakozzanak a különböző vezeték nélküli hálózatokhoz, bárhol is legyenek a felhasználók."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50