A professzionális DVD piacra is betör az Adobe

Tóth Kristóf, 2003. április 1. 12:14
A grafikai- és kiadványszerkesztő alkalmazásairól ismert társaság a professzionális DVD szerzői szoftverek piacára is be kíván lépni Encore DVD megoldásával.
Az Adobe Systems hétfőn jelentette be Encore DVD szoftverének közelgő kiadását, amely megoldás a DVD-Video lemezek tartalmának összeállításában, és szerkesztésében fog segítséget nyújtani a professzionális felhasználóknak.

Az Adobe egyes videoszerkesztő alkalmazásaiban már eddig is kínált megoldást a DVD lemezek tartalmának összeállításához, de a szoftvercég a DVD-k általános elterjedésével úgy véli, eljött az ideje egy komplett DVD szerzői szoftver kiadásának, amely szorosan illeszkedik a társaság többi termékéhez, közölte Giles Baker, a társaság termékmenedzsere.

Baker szerint az Encore DVD egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerűen és gyorsan lehetővé teszi a különféle tartalmak átvételét, illetve visszaexportálását a Photoshop képszerkesztő szoftverbe. Az Adobe Photoshop az egyik legelterjedtebb alkalmazás a DVD-k interaktív menüinek elkészítéséhez.

"Az Adobe már ezidáig is meglehetősen jól beépült a DVD készítési eljárásba" - tette hozzá Baker. "Az összes menü, ami a DVD-ken látható, a Photoshoppal készült. A munka nagy része a mi szoftvereinkkel készült, de ezidáig nem rendelkeztünk olyan alkalmazással, amely a végső lépéseket is elvégzi."

A társaság az Encore DVD szoftvert a Roxio, illetve Sonic Solutions cégek hasonló alkalmazásaival szemben nem otthoni célra szánja, hanem elsősorban a professzionális felhasználókat célozza vele. Baker szerint az Encore DVD a videografikusok, illetve a népszerűsítő lemezek készítésével foglalkozó szakemberek számára készült.

Az új szoftver megjelenése a nyárra várható, ára pedig 549 dollár lesz. Az Encore DVD csak Windows-hoz lesz elérhető, mert egyrészt a Photoshop felhasználók is Windows-t alkalmaznak, másrészt az Apple már rendelkezik saját DVD szoftverrel a Mac számítógépekhez.

Kulcsszavak: DVD multimédia Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50