A Studio21 Training Center új képzési rendszere

forrás Prim Online, 2003. augusztus 26. 16:57
A Studio21 Training Center az első nemzetközi digitális média iskola Magyarországon, amely a digitális multimédia és a 3d animáció oktatás terén végez úttörő munkát.
A Studio21 Training Center 1999-es megalakulásakor azt a célt tűzte ki magának, hogy az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már alkalmazott oktatási módszert meghonosítsa Magyarországon. A Studio21 a nemzetközi Discreet Training Center (www.discreet.com/training/) az és Autodesk Training Center (www.autodesk.com) hálózat tagjaként, továbbá hivatalos Toon Boom (www.toonboomstudio.com) és RealVIZ oktatóközpontként, olyan animációs, filmes és grafikai szoftverképzést kínál, amely megegyezik a New York-i, Londoni vagy Párizsi hasonló intézmények rendszerével és tananyagával.

2003 szeptemberétől megújult képzési rendszerrel várják új hallgatóikat. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a hallgatók egy kétszintes struktúrában középfokú vagy felsőfokú szakirányú számítástechnikai képesítést szerezzenek – kreditrendszerű, modulokból összeválogatható komplex szakképzéseket lehet elvégezni.

Négy szakirányon indulnak képzések: 3D Animáció szakirányon, Digitális Film & Utómunka szakirányon, DTP |Rajzfilm |Multimédia szakirányon és Építészet | Design | CAD szakirányon. A szakirányú képzések különböző specializációkat tesznek lehetővé, így a horizontális tudást nyújtó mesterkurzusok mellett a hallgató vertikális irányba is mélyítheti tudását. Jelenleg 10 specializáció közül lehet választani, így például: Maya XSI vagy Discreet 3D Animáció; Digitális videó vagy 2D-3D integráció; Grafika & Tipográfia, Web design vagy Rajzfilm; Építész látványtervezés vagy Lakberendezés.

A Studio21 Training Center jelenleg Discreet, Autodesk, Avid, AliasWavefront, Adobe, Toon Boom és Macromedia szoftvereken kínál mesterkurzust, továbbá 3ds max, Combustion, Character Studio, Photoshop, Flash, Director és Maya szoftverképzéseket kínál, több mint ötven különféle modulon keresztül. A moduláris rendszer lehetővé teszi, hogy minden hallgató a neki legmegfelelőbb célirányos képzésben részesüljön és ezzel egy időben szakirányú szakképesítést is szerezhessen.

A képzési modulok elvégzéséről a Studio21 tanúsítványt állít ki. A Studio21 minden szakképesítésről saját bizonyítványt állít ki, továbbá egyes szakképesítések megszerzésével további (államilag akkreditált / nemzetközi) bizonyítványok szerezhetőek meg. Mivel a képzések a magyar oktatási rendszerben nem létező szakmák, folyamatban van ezeknek a képzéseknek az Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ) való felvétele is, így remélhetőleg a közeljövőben államilag akkreditált szakképzést igazoló bizonyítványokat is tudnak majd nyújtani.

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09