Csúcstechnológia és stílus: Logitech diNovo Media Desktop

Tóth Kristóf, 2003. október 18. 09:16

A Logitech egy teljesen újfajta egér+billentyűzet párost jelentett be,
amely az új Bluetooth technológiára épül. Az első szembetűnő dolog
mégis a dizájn. Aki szereti stílusosan berendezni az irodáját is, vagy
elege van az egyenszürke megoldásokból, annak új mércét állít a
Logitech diNovo Media Desktop.
Az új termék rendkívül attraktív kiegészítője lehet például egy pofás TFT monitornak. Ehhez a Logitech nem csak újradizájnolta a termékét, a billentyűzetet és az egeret, hanem új ergonómiai megoldásokat is bevezetett. Ilyen pl a különálló számbillentyűzet, amellyel a szett komponenseinek száma 4-re nő, természetesen mind vezeték nélküli technológiával összeköttetve. A kompakt formátumú billentyűzet, az MX900-as optikai egér, egy multifunkciós MediaPad, valamint az egér töltő, amely egyben Bluetooth hubként is működik. A multifunkciós MediaPad tartalmaz egy kis számológépet, és egy Bluetooth távirányitás vezérlőt. A hubként szolgáló töltő pedig egyben kapcsolatot is tud teremteni a PC és egyéb Bluetooth mobil eszközök között.

A diNovo Media Desktop igazán stílusos, alacsony profillal, és titanium szerű dizájnnal készül. Mivel a billentyűzet részének mérete csökkent a lecsatolt numpad méretével, az egeret még közelebb pozícionálhatjuk jobb oldalt, ami sokkal jobb kézre állást tesz lehetővé. A Zero Degree Tilt (TM) billentyűzet teljes méretű gombokkal van felszerelve, valamint azok felületi kiképzése, és mozgása is maximális komfortot biztosít gépelés közben. Természetesen, mivel mind a 4 komponens Bluetooth összeköttetést tartalmaz, az eszközöket akár 10 méter távolságban is használhatjuk egymástól.

Az MX900 a Logitech legfejlettebb egere jelenleg. A díjnyertes MX Optikai Motor rendkívüli precizitást és pontosságot tesz lehetővé, míg a gyorstöltő állomása állandóan üzemkészen tartja az egeret, hogy mindig készen álljon a játékra, netezésre, vagy akár irodai munkára.

A diNovo MeidaPad több, munkát könnyítendő tulajdonsággal bír, valamint optimálisabb játékhoz is. Az irodai feladatokhoz konvencionális számbillentyűzetként, vagy akár gyors számológépként is használhatjuk, ráadásul a számítások eredményét egy egyszerű gyorsbillentyűvel be is illeszthetjük alkalmazásainkba. A MediaPad interaktív LCDje kijelzi a dátumot és az időt is, amelyek automatikusan szinkronizálódnak a PCvel. Játékhoz és szórakozáshoz az eszköz Bluetooth távirányítóként is szolgál, amellyel szinte bármely funkcióját távvezérelhetjük számítógépünknek. A még jobb multimédia hatás kedvéért a Logitech még egy Media Desktop szoftvert is mellékel a szetthez, amely még messziről is jól látható a PC monitorján, elősegítve a távoli vezérlést. Ennek segítségével akár filmet is nézhetünk, vagy zenét hallgathatunk, a MeidaPad távirányításával. Mindeközben a MediaPad LCD kijelzője tájékoztat minket a fontosabb rendszerüzenetekről, valamint a beérkező emailekről is, vagy akár az instant messenger állapotáról. Természetesen a kijelzőről nem hiányozhat a lejátszott zene, vagy videó címe, a könnyebb válogatás kedvéért.

A Bluetooth hub segítségével szinkronizálhatunk bármilyen PDAt, vagy mobiltelefont a PCvel, amely támogatja ezt a fajta összeköttetést. A Logitech mellékeli a Mobile Phone Suite for Bluetooth szoftverét is, amely még a bejövő SMS üzeneteket is direktben a PCre tudja irányítani. Természetesen ezen SMS-ekre rögtön a PC-ről válaszolhatunk is, és igy nem kell a mobil vagy a PDA kényelmetlen billentyűzetét használni. A szoftver segítségével akár fotókat is küldhetünk a PCre, amelyeket a telefonnal készítettünk, megkönnyítve például a webes közzétételi eljárást. A Bluetooth adapter természetesen az ezt támogató nyomtatókkal is képes együttműködni, ezáltal vezeték nélküli nyomtatást lehetővé téve. A diNovo szett ezenkívül tejesen kompatibilis a Logitech Mobile Bluetooth Headset-jével is, amellyel vezeték nélkül élvezhetjük fejhallgatón keresztül a zenét, vagy bármi más audió alkalmazást.

A diNovo Media Desktop a Windows 2000, és XP operációs rendszerekkel kompatibilis, valamint a MediaPad támogatja az Outlook Expresst, a Windows Messenger 4.7-et, az MSN Messenger 5.0 és 6.0 verziókat, valamint a Windows Media Player 9-et. A Logitech természetesen a jövőben bővíteni fogja a kompatibilis alkalmazások listáját.

A szett Novembertől lesz kapható a boltokban, illetve online is, a www.logitech.com oldalon. Az ajánlott fogyasztói ára körülbelül 250 US dollár lesz, amely itthon nagyjából 60 ezer forintos árnak felel meg.

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09