Az NEC erősíti a PC-k védelmét

Tóth Kristóf, 2003. november 2. 22:34

Az NEC szívügyének tekinti a manapság egyre jobban elharapódzó vírustámadásokat és biztonsági problémákat, ezért a vállalat vezetése úgy határozott, értesítik a felhasználót, ha annak számítógépén potenciális biztonsági probléma léphet fel.
Hétfőtől lép működésbe az Internet Explorer biztonsági beállításait figyelő előtelepített program, mely figyelmezteti a felhasználót, ha az ajánlott közepes biztonsági beállítás megváltozik. Egyes vírusok és férgek a felhsználó tudta nélkük képesek a biztonsági szint csökkentésére, mondta Aki Ota, a tokiói székhelyű vállalat szóvivője.

November közepétől a vállalat figyelmezti a felhasználókat az operációs rendszer biztonsági foltjainak telepítésére. A felhasználó értesítés kap a telepítésről, de a teljesen automatikus folyamat csak akkor kezdődik el, ha azt jóváhagyják.
A figyelmezető funkció az új PC-ken lesz elérhető, illetve azokon a tavaly októbertől árusított modelleken, amelyeken fut az NEC védőprogramja. A program az NEC support szerveréről kéri le az üzeneteket és frissítéseket, és ezt a lekérdező mechanizmust használja az új funckiók aktiválásához is, mondta az NEC szóvivője.

Az újabb keletű vírustámadások jól mutatják, hogy a felhasználók többsége nem veszi a fáradságot, hogy letöltse és telepítse az operációs rendszerhez kiadott frissítéseket és biztonsági foltokat. A Microsoft július közepén adott ki javítófoltot, melynek hiányát használta ki a Blaster nevű féreg. A javítás kiadása után több héttel indult "diadalútjára" a Blaster, és a megfertőzött gépek rendkívül magas száma egyértelműen mutatta, mennyire nem törődnek a felhasználók PC-jük biztonságossá tételével.

Annak érdekében, hogy ehhez hasonló esetek minél ritkábban történjenek meg, a Microsoft fontolóra vette a számítógépek biztonsági foltjainak automatizált letöltését, ugyanúgy, ahogy azt az NEC is tette. A Microsoft Japánban ingyenesen osztogatott CD-ROM-jain is megtalálható az a program, mely engedélyezi a nem aktív Windows Update funkciót.
Kulcsszavak: NEC Microsoft Windows security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09