XML képességekkel bővült az új Adobe FrameMaker

forrás Prim Online, 2003. december 1. 15:03
Az Adobe bejelentette a nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldás, az Adobe FrameMaker 7.1 frissített változatát. A FrameMaker a szövegszerkesztést az Extensible Markup Language (XML) lehetőségeivel párosítva egyszerűvé teszi a tartalom átszerkesztését és közzétételét több csatornán is, többek között nyomtatásban, Adobe PDF formátumban és a weben.

A FrameMaker 7.1 új kereszthivatkozási szolgáltatásokat tartalmaz a dokumentumok között, és segítségével egy dokumentum több változatát egyetlen állományként tárolhatjuk. A FrameMaker 7.1 változatával a felhasználók most Quark XPress és Adobe PageMaker formátumról átállíthatják korábbi műszaki dokumentumaikat és eszközeiket. A népszerű grafikai fájlformátumok bővített támogatásával az Adobe Photoshop állományokat időt megtakarítva közvetlenül FrameMaker-be lehet importálni.

Egyszerűbb XML alkalmazás

A FrameMaker lehetővé teszi a vállalati felhasználók számára, hogy dokumentumtartalmak szerkesztésnél az eredménnyel megegyező nézetben készíthessenek, szerkeszthessenek és importálhassanak valós XML tartalmat. A FrameMaker 7.1 a feltételes XML szövegtámogatás bevezetésével lehetővé teszi, hogy egy XML dokumentumból több változatot egyetlen állományban tároljunk. Ezzel jóval egyszerűbb előállítani az alig változó tartalmú dokumentációkat, mint amilyenek a különböző elektromos előírásokra vonatkozó régió specifikus információk, vagy a garanciális és vevőszolgálati adatok. A FrameMaker 7.1 kibővített kereszthivatkozási szolgáltatásaival csatolások lehetnek XML dokumentumok között. Például egy termék XML-ben meglévő szerelési útmutatója most hivatkozást és közvetlen csatolást tartalmazhat egy szintén XML formátumú felhasználói kézikönyv adott részére. Felhasználói visszajelzések alapján egy automatikus XML-be mentés szolgáltatás is helyet kapott benne, így XML dokumentumok szerkesztésénél a felhasználóknak nem kell a speciális “save as" funkció kiválasztására figyelniük - az egyszerű mentés vagy fájl bezárás a dokumentumot automatikusan a megfelelő formátumba menti.

További bővítések

Az új szűrőkkel könnyen vihetünk át PageMaker és Quark XPress állományokat a FrameMaker-be. Ilyen állományokkal rendelkező felhasználók most a FrameMaker hosszú dokumentum kezelését és többcsatornás támogatását kihasználva közvetlenül nyomtathatnak Adobe PDF, HTML, XML és más formátumba.

Hatékonyabb lehet a kiadóvállalatok munkája, mivel a Photoshop állományokat közvetlenül FrameMaker 7.1-be importálhatják, és nem kell az állományokat köztes formátumba elmenteniük. A további bővítések közé tartozik a JPEG 2000 grafikus formátum támogatása és a javított szűrők az illusztrációk, többek között natív Adobe Illustrator fájlok Adobe PDF-ben történő feldolgozásához. A kibővített méretezhető vektorgrafika (Scalable Vector Graphics, SVG) támogatás azt jelenti, hogy egy grafikus fájl egyaránt forrása lehet egy kiváló minőségű vektoros grafikának nyomtatásban és PDF-ben, illetve egy interaktív, kiváló minőségű vektoros grafikának a weben.

Beszerzési lehetőségek

Az Adobe FrameMaker 7.1 for Windows és Sun Solaris 2004. januárjában lesz megvásárolható a www.adobe.com címen. További részletek az alábbi címen találhatók: http://www.adobe.com/products/framemaker.

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 09:14

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50