A Számalk nyerte a MOL Microsoft infrastruktúra migrációjának projektjét

forrás Prim Online, 2004. október 13. 09:30
A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt. ez év nyarán írta ki a Microsoft alapú infrastruktúra migrációjának megvalósítására vonatkozó pályázatát. A migráció a tervek szerint érinteni fogja a MOL teljes informatikai hálózatát, elősegíti a szerverek és az adatközpontok tudatos konszolidációját, illetve megteremti a hatékony, korszerű működés lehetőségét, egységes Microsoft-technológiára építve.
A MOL részéről az implementációs projekt kiírása során alapvető elvárásként fogalmazódott meg a Windows 2003-as szerver termékek bevezetése, illetve a szerverek és munkaállomások menedzsmentjének Microsoft alapon történő megvalósítása. A célok közt kiemelt helyen szerepelt az IT szolgáltatások hatékonyságának növelése, illetve a Microsoft alapú hálózat felkészítése a MOL Kelet-Európai regionális feladatainak támogatására.

A pályázat előkészítése és a pályáztatás során a MOL nagy hangsúlyt fektetett a minőségi szolgáltatások megvalósítására, így a migrációs tervezést a Microsoft Consulting Services szakemberei végezték el. Az implementációs tervezésre és a megvalósításra vonatkozó meghívásos pályázatot a legjobb szakmai színvonal/ár arányú ajánlatával a SZÁMALK Informatika Rt. nyerte meg. A projekt jelen pillanatban az implementációs tervezésnél tart, a rendszer teljes átállítása és éles üzembe helyezése a jövő év tavaszára várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09