A MOL Informatikai Platformját a Synergon fejleszti tovább

forrás Prim Online, 2004. december 14. 13:15
A Synergon Informatika Rt. és leányvállalata, a Synergon Atos Origin Kft. (SAO) szerződést kötöttek a MOL Földgázszállító Rt. Informatikai Platformjának továbbfejlesztésére. A Synergon-csoport a megoldás infrastrukturális korszerűsítését végzi, míg alvállalkozásban az Atos Origin Spanyolország saját szoftvermegoldását fejleszti a Gáztörvénynek és az Üzemi Kereskedelmi Szabályzatnak történő megfelelőség, az új funkcionális igények és a szigorúbb biztonsági elvárások érdekében. A 2005 év végén záródó projekt értéke meghaladja a 400 millió forintot.
A Synergon-csoport integrált projekt keretében bővíti a szerverparkot, háttér (back up) rendszert tervez és alakít ki, Exchange szervert és tűzfalakat implementál, illetve a teljes projekthez biztosítja a projektmenedzsmentet. Az Atos Origin az általa tervezett szoftvermegoldást, a MOL Földgázszállító Rt. igényei szerint, a Synergon-csoport szakembereinek részvételével készülő specifikációk alapján fejleszti tovább.

A MOL Földgázszállító Rt. 2004 januárjától üzemelteti a piaci szereplők gázszállítási és gázfelhasználási tevékenységét támogató Informatikai Platformot, amely egyfelől az egyes szállíttatók által adott időszakra (nap - hét - hó) vonatkozó gázigényét rögzíti, másfelől a ténylegesen elszállított gázmennyiség allokációját teszi lehetővé. A földgázpiac működését támogató Informatikai Platform megvalósítását az Atos Origin Spanyolország (korábban Schlumberger/Sema) végezte. A Synergon-csoport ez év közepétől látja el az év elején bevezetett, a most továbbfejlesztés alatt álló rendszer üzemeltetési feladatait.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09