Siemens-Microsoft szövetség kommunikációs és kollaborációs megoldásokra

Kovács Attila, 2005. január 14. 19:00
A Siemens Communications ágazata és a Microsoft Corporation új értékesítési és marketingmegállapodást kötöttek - tájékoztatta a Prím Online-t ma a Siemens Nemzeti Vállalattól Gergely Csaba.
A több évre szóló és az egész világra kiterjedő szövetség célja, hogy nemzetközi alapon számára terjedelmes termékportfóliót nyújtsanak az üzleti ügyfelek számára a telefónia, a konferencia- és kollaborációs (munkatársi együttműködést segítő) megoldások területén. Mindkét fél célja, hogy piacra vigye azokat az úgynevezett jelenlét alapú (presence-based) alkalmazásokat, amelyek a beszéd- és videoátvitel, az azonnali üzenettovábbítás (instant messaging) és a webkonferencia funkciókat egyetlen átfogó szoftvercsomagban egyesítik. Ettől a munkatársak tevékenysége hatásfokában jelentős javulást és a teamek szervezeti határain átívelő együttműködést (kollaborációt) remélnek, többek között azáltal, hogy így megszűnnek a munkahelyi kommunikációban a PC-t és a hivatali telefont ma még elválasztó "hézagok".

A megállapodás értelmében például a Microsoft Office Live Communicati­ons Server 2005, továbbá a Microsoft Office Systems Istanbul kódnevű legújabb tagja és a Microsoft Office Live Meeting; illetve a Siemens teljes jelenlét alapú HiPath-OpenScape kollaborációs portálja, valamint további, később kifejlesztendő termékek lennének a közös marketing és értékesítés tárgyai. A most induló együttműködés arra a termékstratégiai partneri kapcsolatra épül, amelyet a két vállalat az elmúlt két évben egymás között felépített.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09