IFS Hungary: stagnáló piacon triplázott

forrás Prim Online, 2005. január 31. 12:50
A globális és a magyar ERP piacon az utóbbi években tapasztalható stagnálás ellenére az IFS Hungary az elmúlt 3 évben megtriplázta magyarországi ügyfeleinek számát. Ezzel egyidőben munkatársainak száma mintegy 3-szorosára nőtt.
A vállalat 2004-es árbevétele közel 30 millió svéd koronát tett ki. A globális hálózattal rendelkező magyarországi ERP beszállítók között ezzel az eredménnyel az IFS Hungary tovább erősítette a TOP beszállítók között elfoglalt helyét. A 2004-es év végétől a DUPLEX-et, az idei év elejétől pedig az Eurofoam Hungary-t is ügyfelei között tudhatja az IFS Hungary.

IFS Hungary – lendületben

Az elmúlt években a vezető technológiai piaci elemzők, a Gartner és az AMR Research egyaránt az ERP piac csökkenéséről, stagnálásáról és az egyre erősödő piaci konszolidációról jelentettek meg elemzéseket, tanulmányokat. Az iparág történései nagyrészt az elemzőket igazolták. Az IFS Hungary e stagnáló piac ellenére mégis képes volt megtriplázni ügyfelei számát és közel háromszorosára növelni munkatársainak létszámát. „Az eredményeink kedvező alakulásában nagy szerepe volt a jól felépített magyarországi üzleti stratégiánknak, a rugalmas iparágspecifikus megoldásainknak, nemzetközi hátterünknek és nem utolsó sorban az IFS Hungary ütőképes csapatának.” - mondta el Weiszbart Zsolt az IFS Hungary ügyvezető igazgatója.

Új ügyfelek, erősödő iparági jelenlét

Az IFS Hungary a növekedés jegyében a tavalyi év végén a DUPLEX-el, az idei év elején pedig az Eurofoam Hungary-vel bővítette meglévő ügyfeleit.

Piaci előrejelzések

A Gartner előrejelzései szerint 2007-ig mintegy 30%-al csökken az ERP megoldásokat kínáló vállalatok száma, és tovább folytatódik a piac konszolidációja. A stagnálás 2004-es fordulópontját követően 2005 és 2007 között előreláthatóan 3%-al fog nőni a piac. A növekedés motorjai elsősorban a fejlődő piacok lesznek ezen belül is az ázsiai és kelet-európai régiók. A technológia fejlődésével az ERP szállítók fokozni fogják K+F tevékenységüket annak érdekében, hogy versenyképességüket megőrizzék.

Az AMR Research egy friss ERP piaci elemzése szerint 2005-ben a világgazdaság ismét növekedésnek indul, és ennek hatására a termelő iparágakban működő középvállalatok fokozottan érdeklődnek majd ERP megoldások iránt. Ezeknek a vállalatoknak a nagy része még mindig elavult szoftvereket használ. Folytatódik a piac konszolidációja is, mindemellett továbbra is sok szállító számos megoldása között válogathatnak az ügyfelek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09