Photoshop: újabb támogatott géptípusok és digitális negatív

forrás Prim Online, 2005. február 9. 12:10
Az Adobe frissítette a Camera Raw beépülő modult, amely hat új fényképezőgép típussal bővíti a kompatibilitást. A frissítéssel az Adobe Photoshop CS és az Adobe Photoshop Elements 3.0 által támogatott összes nyers fényképezőgép-formátum száma több, mint 70-re emelkedett. Emellett az Adobe kibővítette a DNG Converter lehetőségeit, amely az eltérő nyers fényképformátumokat egyetlen egységes formátummá, vagy digitális negatívvá alakítja át.
Az új beépülő modullal az Adobe már 14 vezető gyártó, többek között a Canon, a Contax, a Kodak, a Konica Minolta, a Nikon, az Olympus és a Sigma fényképezőgép nyersfájljaihoz biztosít támogatást. A nyersfájlokkal a felhasználók a fényképezőgép érzékelője által rögzített eredeti adatokba még a végleges JPEG vagy TIFF előállítása előtt belenyúlhatnak. A nyersfájlok segítségével a fényképészeknek sokkal több lehetőségük van a korrekciókat és kiigazításokat úgy elvégezni, hogy a képek ne veszítsenek a minőségükből.

Az ingyenes Adobe DNG Converter, amely a Photoshop által támogatott összes nyers fényképformátumot az új, egységes .DNG fájlformátummá alakítja át, a fényképészek számára egyetlen egységes fájlformátumot biztosít a nyersfájlok archiválásához. Manapság számos nyersfájlt tárolnak olyan saját, dokumentálatlan formátumokban, amelyek nemcsak gyártónként, hanem fényképezőgépenként is eltérnek. A frissített DNG Converter kiegészült az Adobe Camera Raw által felvett hat új fényképezőgép támogatásával, nagyobb előnézeteket tárol, és lehetőséget ad arra is, hogy az eredeti, saját fájlokat az átfordított DNG-ben eltároljuk.

Az Adobe Camera Raw beépülő modul és a DNG Converter által támogatott új fényképezőgépek a következők: Canon EOS 20D, Canon PowerShot S70, Canon PowerShot G6, Canon EOS-1Ds Mark II, Konica Minolta DiMAGE A200 és Konica Minolta MAXXUM 7D.

Árak és beszerzési lehetőségek


Az Adobe Camera Raw beépülő modulhoz és az Adobe DNG Converter-hez Mac OS X 10.2.4 vagy újabb verzió, Microsoft Windows 2000 Service Pack 3, vagy Windows XP szükséges. Az Adobe Camera Raw beépülő modul - amelyhez Photoshop CS vagy Photoshop Elements 3.0 is szükséges - ingyenesen letölthető a www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html címről. A frissített Adobe DNG Converter ingyenesen letölthető a következő címről: www.adobe.com/dng.

Kulcsszavak: multimédia kamera Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05