Windows Light a braziloknak

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 10. 20:51
Thaiföld, Malajzia, Indonézia, Oroszország és India után a Microsoft Braziliában is (a Föld ötödik legnagyobb népességű országában) szeretné népszerűsíteni a Windows XP Starter Edition-jét.
A brazil kormány és a PC-Conectado-Initiative is arra törekszik egy népsegélyező projekt keretein belül, hogy hazai cégeket bízzanak meg olyan, az állam által szubvencionált egyszerűbb számítógépek összeállításával, amelyeket a kevésbé tehetős néprétegek is megengedhetnek maguknak.

A MIT Media Lab egy tanulmányában azt tanácsolja a brazil kormánynak, hogy ezeket a „népszámítógépeket” Open-Source-Software operációs rendszerekre alapozzák. Ezen esetekben lenne felhasználható a Starter Edition, amelyet a Microsoft lényegesen jutányosabb áron kínál, mint a kedvező áron beszerezhető; XP Home variációt, amely kifejezetten a kezdő komputereseket célozza meg, és az illető; ország anyanyelvével is fel van vértezve.

A Starter Edition braziliai terjesztésének kezdési időpontja előre még nem látható, ám minden esetre jóval alacsonyabb áron kerül a boltok polcaira, mint a „normális” XP Home Edition.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05