Két éven belül érkeznek az olcsó mobilok, akár kijelző nélkül is

Genda Csongor Zoltán, 2005. június 2. 21:40
Az elkövetkezendő két évben a mobil-ipar azzal számol, hogy az alacsony árkategóriájú maroktelefonok árát 20 euróra tudják szorítani. A megkérdezett vállalatok 80 %-a azt nyilatkozta, hogy a jelenleg még csak elméleti szintű tervet 24 hónapon belül minden bizonnyal sikerül megvalósítani, ám egyes gyártók szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az alacsony ár akár egy év leforgása alatt is elérhető.
A maroktelefonok magas ára mellett jelenleg az szól, hogy az elektronikus és mechanikus elemek mellett a licencek, szoftverek, csomagolás és a piacra dobás költségei is igen magasak. A Portelligent piackutató intézet szerint különösen nagy jelentőséget kaphatnak az eljövendő években a gazdaságilag fejletlenebb régiókban a Lowcost-mobilok, itt kevesen engedhetik meg maguknak a legújabb csúcs-készülékeket. A Gartner intézet nemrég tette közzé azon számadatait, miszerint 2005 első negyedévében világszerte 180,6 millió készüléket értékesítettek, ami 17 %-al több mint az azelőtti periódusban.

A Hop-on amerikai gyártó, egyike azon vállalatoknak, akik a legolcsóbb árakon kínálják a mobilkészülékeiket. A társaság egyik modelljéből, a HOP1905-ösből kihagyta a kijelzőt azon megfontolásból, hogy ezzel se növelje a járulékos költségeket, így a Display helye pedig reklámfelületként szolgálhat.
Kulcsszavak: trend mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50