Adobe Photoshop rivális a Microsofttól

Kiss Ádám Zoltán, 2005. június 13. 08:41
A Microsoft tesztváltozatban már elérhetővé tette az Adobe Photoshop grafikai programjának vetélytársaként szánt új professzionális szoftverét. Az Acrylic nevű alkalmazás tulajdonképpen a hongkongi Creature House szoftvervállalat 2003-as megvásárlásakor a Microsoft tulajdonába jutott fejlesztésekre épül.
A programot érdemes letölteniük az érdeklődőknek, mivel az ilyen szoftverek általában meglehetősen borsos áron kerülnek a boltokba, a bétaváltozat azonban ingyenes, a 77 MB-os csomag a http://www.microsoft.com/products/expression/ címen érhető el, és egészen október 1-ig használható. A Microsoft nem is titkolja, hogy az Acrylic az Adobe Systems Photoshop-jának riválisa lesz, és külön gondot fordítottak arra, hogy a szoftver kezelni tudja a Photoshop, az Illustrator, és a többi elterjedt grafikai fájlformátumokat, és természetesen az Adobe PDF formátumát is támogatja.

A korábban Expression néven futó alkalmazás új változata azonban tesztváltozatban a saját XPR fájlformátumában menti el a képeket. Jóllehet az Expression a Creature House felvásárlása előtt Macintosh változatban is létezett, az Acrylic béta változata nem futtatható Apple gépeken. A hardver-igényt elég magasra helyezte a Microsoft, ám ne felejtsük el, hogy ez profiknak szánt program, az optimális összetevők: Pentium 4 processzor, Windows XP Service Pack 2, 512 MB RAM, 500 MB hely a merevlemezen, valamit egy nyomásérzékeny grafikai érzékelőtábla is ajánlott, mely támogatja a WinTab interfészt. A cég még nem jelentette be a végleges verzió megjelentetésének időpontját, és árát sem.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09