Toshiba noteszgép HD-DVD meghajtóval

Széll Zoltán, 2005. szeptember 30. 20:05
A Toshiba új, modellel bővíti a nagy teljesítményű Qosmio noteszgép sorozatot, amelynek érdekessége, hogy integrált HD-DVD-ROM meghajtót tartalmaz.
Minderről Midori Suzuki a vállalat szóvivője beszélt Tokióban. Az új noteszgépet a Toshiba októberben a ’Ceatec Japan 2005’ kiállításon mutatja be. Az új meghajtó lehetővé teszi HD minőségű videók megtekintését a számítógépeken. „A Toshiba az új terméket  2006 elején vezeti be a piacra” – mondta Suzuki.

A Toshiba a HD-DVD meghajtót tartalmazó noteszgép részleteit a Ceatec kiállításon (közel Tokióhoz, október 4-10) mutatja be. A noteszgép új, nagyfelbontású LCD képernyőt tartalmaz. Suzuki elmondta, hogy a hordozható PC további részleteit a kiállításon tudhatják meg a látogatók.

A HD-DVD következő generációs DVD formátum, amelyet a DVD Forum fejlesztett. A kiállításon bemutatásra kerülő, integrált HD-DVD meghajtóval kombinált Qosmio noteszgép 12,7mm vastag. A meghajtó egyetlen optikai lencsével kombinált író-olvasó fejet használ, amely képes olvasni HD-DVD lemezeket, és írni CD, valamint DVD lemezeket. A kezdeti HD-DVD lemezeket kapacitása 30GB, nagyobb kapacitású lemezek a következő években érkeznek. A vállalat olyan HD-DVD lemezt fejleszt, amelynek kapacitása 45GB.

Suzuki elmondta: „a Toshiba még nem döntött, hogy melyik Qosmio modellt szállítja HD-DVD-ROM meghajtóval, és még abban sem döntött, hogy az új meghajtót beépíti-e más hordozható PC sorozatba is.” Mivel a HD-DVD-ROM meghajtó kicsi, kis formátumú noteszgépekbe is beépíthető. A vállalat előkészíti egy egyszer írható HD-DVD-R lemez bevezetését is, amely 15GB adat képes tárolni.

Kulcsszavak: HD DVD notebook Toshiba

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09