Diszkont utasbiztosítás az interneten a Groupama Biztosítótól

forrás Prim Online, 2005. november 30. 14:27
A biztosítók között a piacon elsőként a Groupama Biztosító Rt. december 15-én megkezdi az utasbiztosítások diszkont áron történő, online értékesítését. Ezzel lehetővé teszi, hogy az interneten keresztül néhány perc alatt lehessen utazásbiztosítást kötni, a biztosító eddigi legolcsóbb termékénél mintegy 20%-kal kedvezőbb áron. A Groupama 2006-ban a szolgáltatás bevezetésétől az utasbiztosítási területen 30 millió forint éves díjbevételt vár.
A Groupama Biztosító Rt. 1997 óta értékesít utazási biztosításokat Magyarországon. E termékek díjbevétele 2005. szeptember végéig elérte a 385 millió forintot, az eladott kötvények száma pedig megközelítette a 96 ezer darabot. A hazai piacon a Groupama ezzel 2005-ben kb. 8%-os piaci részesedést mondhat magáénak.

Európa nyugati részén a külföldre utazók 70-95%-a köt biztosítást (az alacsonyabb %-os arány az osztrák és német, legmagasabb pedig a brit piacot jellemzi), miközben ez az arányszám hazánkban mindössze 30%.

Itthon az utasbiztosítások legfontosabb értékesítési csatornái 2005-ben az utazási irodák (az országos díjbevétel kb. 80 %-a), a biztosítótársaságok ügyfélszolgálati irodái, ügynökei, a bankkártyákhoz kapcsolt utasbiztosítások, a biztosítási alkuszok, és a postafiókok. A tendencia azonban azt mutatja, hogy a neten értékesítő fapados társaságok megjelenése, és az utazási szokások miatt egyre kevesebben veszik igénybe az utazási irodák szolgáltatásait. Az internetes foglalások a biztosítást kötők számát is növelhetik, hiszen az utazásukat az internet segítségével szervező ügyfelek repülőjegy és szállásfoglalásuk mellett néhány perc alatt beszerezhetik utasbiztosításukat is. Ennek érdekében a Groupama 2005. december 15-én megkezdi az internetre fejlesztett utasbiztosítási terméke, az EMA-Net diszkont áron történő online értékesítését.

A Groupama Biztosító és utasbiztosítási vezérügynöksége, az Euromondial által értékesített diszkont biztosítás kedvező díjait az értékesítéshez kapcsolódó költségek jelentős csökkentésével érhették el. Ezáltal az utasbiztosítást online vásárló ügyfelek 20%-ot elérő megtakarítással, gyorsan, és kényelmesen köthetnek Groupama-utazási biztosítást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09