MOL-HP: 2,7 milliárd forintos outsourcing üzlet

forrás Prim Online, 2005. december 19. 12:52
Mintegy 2,7 milliárd forint összértékű, három évre szóló erőforrás kihelyezési megállapodást kötött a MOL Rt. és a HP Magyarország Kft. E korszerű, hatékonyság növelő megoldás révén a MOL számítástechnikai eszközparkja egy meghatározott részének üzemeltetési feladatait átadja a HP-nak, mely azt szolgáltatásként végzi a jövőben a megbízó részére. A megállapodás révén a MOL költséghatékonyabb módon, használhatja korszerű informatikai eszközeit.
A HP Magyarország a megállapodást megelőzően már piacra lépett itthon is az outsourcing szolgáltatások terén: Számos, nemzetközi szerződésen alapuló erőforrás-kihelyezési (Outsourcing) projekt magyarországi megvalósításának tapasztalatai segítik a MOL részére végzendő szolgáltatások minőségi ellátásában.

A megállapodás kiterjed mintegy 3000 aktív elemből álló informatikai hálózat, 6800 PC és 4800 nyomtató üzemeltetésére és magában foglalja hozzávetőlegesen 80 MOL szakember átvételét is.

Az erőforrás kihelyezés az utóbbi években egyre nagyobb jelentőséget kap a vállalatok gazdálkodásában. Nyilvánvaló tény, hogy egy vállalkozás energiáinak, erőforrásainak meghatározó részét az adott alaptevékenység minél hatékonyabb elvégzésére kell összpontosítani, és megfontolandó minden olyan feladatot kihelyezni, amely nem kötődik szorosan ehhez. Az informatikai eszközök üzemeltetése, bizonyos informatikai szolgáltatások végzése ebbe a körbe tartozik. Az outsourcing-nak több fajtája létezik az üzemeltetéstől egészen a komplett feladatok vagy részfeladatok teljes átvételéig, ám végső soron mindegyik ugyanazt a célt szolgálja, vagyis az adott vállalkozás hatékonyabb működését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09