Apple: Digitális életstílus-program legújabb változat - iLife '06

forrás Prim Online, 2006. január 16. 11:17
Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta többszörösen díjnyertes digitális életstílus-programjának legújabb változatát, az iLife '06 csomagot.
Az iLife '06 tartalmazza a lényegesen felgyorsított iPhoto 6 programot, új fényképalbum-, naptár- és üdvözlőkártya-stílusokkal, valamint a teljesen új Photocasting szolgáltatással; az iMovie HD 6 szoftvert, melyet új mozgó sablonokkal bővítettek; az iDVD program legújabb, 6.0 verzióját; továbbá az új GarageBand 3 programot, mely már professzionális minőségű Podcast adások szerkesztésére is alkalmas. Ezeken túl, az iLife '06 csomagban debütál az Apple új, saját webszerkesztő szoftvere, az iWeb, ami meglepően egyszerűvé teszi fényképes webhelyek, blogok és Podcast adások szerkesztését és publikálását a .Mac szolgáltatással szorosan együttműködve.

„Ez minden idők legizgalmasabb iLife frissítése,”
- mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. „Az Apple úttörő szerepet vállalt napjaink digitális életstílusát segítő, meghatározó szoftverek fejlesztésében és az iLife csomaggal olyan terméket készített, melynek nincs párja a PC piacon.”

Az iLife '06 csomagban bemutatkozik az iWeb, az Apple új, rendkívül könnyen használható webszerkesztő programja, mely mindenki számára elérhetővé teszi professzionális minőségű weblapok előállítását akár a többi iLife programban előállított digitális tartalomból, zenékből, képekből, rövid videó-klipekből is. Az iWeb is, mint a többi iLife '06 program, képes szorosan együttműködni az Apple .Mac on-line szolgáltatásával, így az elkészült tartalom egy kattintással, kényelmesen publikálható az Interneten.

A lényegesen megnövelt teljesítményű iPhoto 6 már akár 250.000 fényképet is képes katalógusában rendezve nyilvántartani, valamint már tartalmazza az új Photocasting technológiát is, melynek segítségével a .Mac rendszeren keresztül közvetlenül lehet a fényképgyűjteményt megosztani barátokkal, ismerősökkel akár PC felhasználókkal is. A képszerkesztő funkciók is lényeges fejlesztéseken estek át: akár 8 képet lehet egy időben megtekinteni, összehasonlítani, és megnézni az egyes effektek, módosítások hatásait.

Az iMovie HD 6 új, Apple-tervezésű sablonokat, effekteket is tartalmaz, melyek segítségével könnyedén lehet hollywoodi minőségű klipeket, kisfilmeket készíteni. A Corfe Video technológiának köszönhetően az effektek várakozás nélkül, azonnal ellenőrizhetők, módosíthatók. A látványos eredményt új feliratozó rendszer és hangeffektek is segítik. Az elkészült filmeket az új iDVD 6 szoftver szélesvásznú (16:9) és hagyományos (4:3) formátumban is képes videó-DVD lemezre írni, akár az újabb 10 menüsablon felhasználásával is, kiváló minőségben. Az új Magic iDVD segédprogram néhány kattintás alatt képes egyszerű, de látványos DVD lemezt készíteni a Finderben kijelölt filmrészletekből és képekből. A Garageband 3 program már képes professzionális minőségű Podcast adások szerkesztésére is, míg továbbra is a legjobb zeneszerkesztő szoftver maradt az otthoni felhasználók számára. Az új szolgáltatások közül a kiváló minőségű hangfelvételek lehetőségét érdemes kiemelni.
Kulcsszavak: fotó film multimédia Mac Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50