Apple iWork '06: Még látványosabb dokumentumok

forrás Prim Online, 2006. január 16. 11:29
Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta személyes produktivitást segítő szoftverének legújabb, továbbfejlesztett változatát, az iWork '06 programcsomagot, mely új funkcióinak köszönhetően még látványosabb, még elegánsabb dokumentumok készítését teszi lehetővé. Az iWork '06 részét képző Pages 2 és Keynote 3 szoftverek elképesztő 3D grafikonok készítésére alkalmasak és az iPhoto programhoz hasonlatos képszerkesztő és maszkoló funkciókkal bővültek, valamint egyszerű táblázatkezelő eszközökkel, melyek gyors eredményt garantálnak.
„A Mac OS X operációs rendszer teljesítményére építve az iWork '06 új életet lehel a dokumentumokba, az iLife fényképeivel, klipjeivel, zenéjével fűszerezve azokat” - mondta Rob Schoeben, az Apple alkalmazói szoftverek marketingjéért felelős alelnöke. „A Pages és a Keynote új funkcióinak köszönhetően az iWork '06 még újabb, kreatívabb megközelítést biztosít a mindennapi irodai munkához.”
A Pages 2 és a Keynote 3 szoftver egyaránt kiegészült egyszerű táblázatkezelő funkciókkal is, melyek élő, működő képleteket tartalmazó táblázatok és diagramok megjelenítését teszik lehetővé, az iWork látványos stílusában. A háromdimenziós megjelenítés minden aspektusa szabadon változtatható, így a diagramok formája, színei és mintázata jól hangolható a megjeleníteni kívánt adatsorok jellegéhez. A rajzi elemek ívelt formákkal, akár Bézier-ívekkel is kiegészíthetők, tökéletes élsimítással és iPhoto képek beillesztésének valamint maszkolásának lehetőségével is. A Mac OS X operációs rendszer Address Book (Címtár) programjával való tökéletes integráció nagymértékben megkönnyíti az elegáns, szépen személyre szabott hírlevelek készítését és tömeges nyomtatását is.

A Keynote 3 program minden eddiginél látványosabb, mozi-minőségű effekteket kínál, valamint egy új áttekintő nézetet, ahol a bemutató egyes diái szabadon mozgathatók, átrendezhetők. Az Apple saját készítésű új mintái, sablonjai közül nem egyet kifejezetten az új, szélesvásznú képernyők és kivetítők arányaihoz hangoltak. Listák, felsorolások készítését is új eszközök segítik, melyek minden eddigi megoldásnál szabadabb szerkesztést tesznek lehetővé.

Az iWork '06 számtalan ipari szabványnak számító állomány-formátumot képes kezelni, köztük a Microsoft PowerPoint és Adobe Acrobat PDF állományokat, QuickTime és Macromedia Flash animációkat, klipeket, iLife anyagokat, valamint hagyományos HTML, RTF, AppleWorks és Microsoft Word dokumentumokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09