MS- és SAP-partnerek demonstrációja a Westendben

Kovács Attila, 2006. február 8. 16:15
A Trainex által szervezett „Számvitel 2006 – Szofverbörze”című budapesti kiállításon, február 7-én és 8-án mintegy negyven olyan cég vett részt, amelyek leginkább a kis- és közepes vállalati szektornak szánt, egymással versenyző vállalatirányítási és ügyfélkapcsolat kezelő megoldásokat mutattak be.
Az eseményen idén valamivel kevesebb kiállítót, és jelentősen kevesebb szakmai érdeklődőt találtunk, ugyanakkor az is észrevehető volt, hogy mostanra a fontosabb vállalatirányítási megoldásokat szállítók leginkább a két nagy konkurens, a Microsoft (Navision), vagy az SAP (Business One) partnereként, azok termékeit, megoldásait kínálták. Mind a Navision, mind a Business One értékesítését, bevezetését, támogatását és a speciális, egyedi, illetve a vertikális megoldások kifejlesztését a börzén kiállító szakpartner cégek végzik.

A kiállításon a Microsoft kiemelt hazai partnereként jelen volt a Datorg Team Kft., amelynek célja, hogy átfogó megoldást nyújtson, a stratégiai vezetéstől az operatív működésig mind a nagy-, mind pedig a kis- és középvállalatok (kkv) számára. A kkv piaci szegmens igényeinek és elvárásainak kielégítése érdekében a cég 2005-ben szélesítette termékpalettáját a számos hazai kis- és középvállalatnál már bizonyított Microsoft Navision ERP rendszerrel. A kft-nél jelenleg több, ágazat-specifikus add-on megoldás kialakítása zajlik a standard Navision rendszerhez ( például a nyomdaipar számára készül a Navision pénzügyi moduljának és a HiFlex nyomdai szoftvernek az integrációja, illetve bevezetése a Szikra Lapnyomdában).

Az amerikai Ross Systems cég iRenaissance nevű, a folyamat alapú gyártástechnológiát támogató integrált vállalatirányítási programrendszerének (ERP, CRM, SCM) hazai képviseletét tatabányai telephellyel a Ross Systems Hungary Kft. látja el. A tíz hazai referencia között megtalálható gyógyszeripari, vegyipari, fémipari, biotechnológiai és élelmiszeripari alkalmazás.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05